Banner 980x90

40% Jēkabpils puses valsts grants ceļu ir sliktā stāvoklī

Rīga, 22.marts, LETA. Apmēram 40% vietējās nozīmes grants ceļu Jēkabpils apkārtnē, kurus apsaimnieko valsts, ir sliktā stāvoklī, secināms no VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) vēstules Jēkabpils novada pašvaldībai.

Vietvara vērsusies LVC un Satiksmes ministrijā, lai panāktu stāvokļa uzlabošanu uz Jēkabpils novada valsts autoceļiem Ilūkste-Bebrene-Birži un Jēkabpils-Dignāja-Ilūkste.

Ceļu apsaimniekotājs pašvaldībai skaidrojis, ka 40% grants ceļu, kas ir LVC Jēkabpils nodaļas aprūpē, ir sliktā stāvoklī, bet pārējie - apmierinošā. Jēkabpils nodaļa apsaimnieko ceļus Jēkabpils, Aknīstes, Krustpils un Salas novados.

Vienlaikus LVC informēja, ka 2018.gada vasarā valsts reģionālā autoceļa Ilūkste-Bebrene-Birži posmā grants segums novērtēts ar vērtējumu "apmierinošs". Satiksmes intensitāte uz autoceļa ir 258 transportlīdzekļi diennaktī. Arī otra ceļa posma grants segums novērtēts kā apmierinošs, bet satiksmes intensitāte posmā ir 299 transportlīdzekļi diennaktī.

Abu ceļu sakārtošanas darbus LVC pašlaik neplāno. Taču, izstrādājot Valsts autoceļu tīklā veicamo darbu programmu 2020.-2022.gadam, LVC pašvaldībai apsolīja izvērtēt iespējas iekļaut divkārtu virsmas apstrādes ieklāšanas darbus.

Pašlaik, līdz iespējai būtiski uzlabot abu valsts autoceļu stāvokli, tiks nodrošināta regulāra autoceļu ikdienas uzturēšanas darbu izpilde atbilstoši noteiktajai ikdienas uzturēšana klasei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)