Banner 980x90

Aknīstē domās par tūrisma vides uzlabošanu

Rīga, 13.jūn., LETA. 18.jūnijā Aknīstē pulcēsies pilsētas pārvalde, nevalstiskās organizācijas (NVO) un uzņēmēji, lai radošo industriju profesionāļu vadībā meklētu labākos risinājumus tūrisma vides uzlabošanai, kā arī izstrādātu individuāli pielāgotu plānu tūrisma un pilsētas tēla atpazīstamības veicināšanai, aģentūru LETA informēja Radošās darbības nedēļas "radi!2019" pārstāvji.

Radošo industriju tūrisma misijā aicināti piedalīties ne tikai Aknīstes, bet arī tuvāko novadu pārvalžu un NVO pārstāvji un uzņēmēji, kuru darbība saistīta ar tūrisma industriju.

"Mazpilsētām ir liela priekšrocība pār lielajām - tās savā "mazumā" ir spējīgas ātrāk mainīties, jo izmaiņas skar desmitus, simtus, varbūt tūkstošus, bet ne miljonus. Katrai mazpilsētai ir savs īpašais "šarms", tas var būt izteikti redzams vai apslēpts vietās, cilvēkos un notikumos. To var atklāt un novērtēt tikai, skatoties kopā - ceļotāja un vietējā iedzīvotāja, skolēna, pieaugušā, uzņēmēja, kultūras darbinieka vai pilsētas plānotāja acīm -, jo katram ir savs skata punkts," komentēja Radošās tūrisma misijas žūrijas dalībniece, Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

Radošo industriju tūrisma misijas laikā radošo industriju profesionāļi stāstīs par tūrisma tendencēm Latvijas mazpilsētās, to, kā veidot pieredzes dizainu un veicināt starpdisciplināro sadarbību. Mentoru vadībā norisināsies radošās darbnīcas, lai analizētu Aknīstes tūrisma piedāvājumu un tā trūkumus. Darbnīcu rezultātā tiks izstrādāti ieteikumi, kā uzlabot pilsētas tēlu, komunikāciju un tūrisma piedāvājumu, aktivizēt jaunradi. Darba procesā tiks izstrādātas konkrētas vadlīnijas, ko savā praksē būs iespējams izmantot visiem pasākuma dalībniekiem.

Radošā tūrisma misija Aknīstē notiks 13.jūnijā Aknīstes Bērnu un jauniešu centrā no plkst.10.

Par iespēju izmantot radošo industriju profesionāļu potenciālu savas pilsētas tūrisma piedāvājuma stiprināšanā šogad īpaši organizētā konkursā sacentās 11 Latvijas mazpilsētas - Lubāna, Aknīste, Aizpute, Kandava, Sabile, Līgatne, Mazsalaca, Rauna, Staicele, Saulkrasti un Valdemārpils.

Radošās darbības nedēļu "radi!2019" iniciē Kultūras ministrija, rīko nodibinājums "Creativity Lab" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru un Latvijas Dizaina centru.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)