Banner 980x90

Belēvičs: Situācija pacientiem nākamgad nepasliktināsies, dažām diagnozēm pat uzlabosies

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Situācija pacientiem nākamgad, salīdzinot ar šo gadu, nepasliktināsies un dažām diagnožu grupām pat uzlabosies, Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Kā skaidroja ministrs, ir izdevies panākt, ka valdība piešķirs papildu 7,7 miljonus eiro slimnīcu valsts galvoto aizdevumu atmaksai. Ja finansējums kredītu dzēšanai netiktu piešķirts, slimnīcām nāktos pacientus vairāk "dzīt" maksas sektorā.

Savukārt C hepatīta un HIV pacientiem situācija uzlabosies, sacīja Belēvičs. Šo pacientu ārstēšanai nākamgad paredzēti 4,3 miljoni eiro, kas ļaus sākt ātrāku HIV pacientu ārstēšanu, kā arī ļaus C hepatīta pacientiem saņemt efektīvāku ārstēšanu.

Viņš gan skaidroja, ka ne visi C hepatīta pacienti uzreiz saņems ārstēšanu, kuru iespējams veikt trīs mēnešu laikā un ar ļoti augstu efektivitāti. Tas būs atkarīgs no slimības stadijas, proti smagāk slimajiem pacientiem būs iespēja ārstēties ar jauno metodi, jo līdz šim izmantotā tehnika viņiem nepalīdzētu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)