Banner 980x90

Čakša: E-veselības sistēmai jāsāk funkcionēt jau septembrī, lai ārsti paspētu pie tās pierast

Anda Čakša/ Foto: Valsts kanceleja
Anda Čakša/ Foto: Valsts kanceleja
E-veselības sistēmai jāsāk funkcionēt jau septembrī, lai ārsti un pacienti līdz decembrim, kad sistēma jāsāk izmantot obligāti, paspētu pie tās pierast, aģentūrai LETA sacīja veselības ministre Anda Čakša.

Ceturtdien, 11.augustā, Veselības ministrijas, Nacionālā veselības dienesta (NVD) un sistēmas izstrādātāja SIA "Lattelecom" pārstāvji tikās, lai pārrunātu vēl darāmos darbus sistēmas izstrādē.

Pārstāvji saskaņojuši vēl darāmos darbus un termiņus. Kā skaidroja Čakša, šie darāmie darbi ir tehniskas dabas jautājumi. Tāpat visiem pārstāvjiem plānots vēlreiz tikties augusta beigās, lai pārliecinātos, ka septembra sākumā sistēma funkcionē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NVD vadītāja Daina Mūrmane-Umbraško, sistēmai jābūt gatavai septembrī, lai ārsti paspētu apgūt sistēmu, kā arī vajadzības gadījumā līdz 1.decembrim būtu iespējams veikt vēl pēdējos labojumus.

Viņa arī pastāstīja, ka "Lattelecom" sola vēl esošās problēmas novērst tuvāko nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka ārstiem no 1.decembra darba nespējas lapas un receptes jāieraksta tikai e-veselības sistēmā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)