Banner 980x90

Daugavā pie Jēkabpils ūdens līmenis kopumā krities par metru

Rīga, 6.febr., LETA. Kopš janvāra beigām, kad ledus sastrēguma dēļ ūdens līmenis Daugavā pie Jēkabpils pakāpās līdz pēdējo gadu augstākajai atzīmei, ūdens atkāpies par metru, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

28.janvāra vakarā ūdens līmenis pilsētā sasniedza 6,7 metrus virs novērojumu stacijas nulles punkta; 6.februāra rītā tas bija pazeminājies līdz 5,66 metriem.

Pie Zeļķu dzelzceļa tilta, kas atrodas starp Jēkabpili un Pļaviņām, ūdens līmenis Daugavā kopš janvārī sasniegtā maksimuma krities par vairāk nekā diviem metriem.

Jersikas novērojumu stacijā ūdens līmenis likteņupē pēdējās dienās pazeminājies par 20 centimetriem, bet Daugavpilī un Daugavpils novadā tas kāpis par 60-90 centimetriem. Ūdens līmeņa paaugstināšanās šajā upes posmā saistīta ar ledus segas un vižņu sastrēgumu veidošanos.

Lielupē turpinās ūdens līmeņa pazemināšanās, izņemot Staļģenes apkaimi, kur ūdens līmenis nedaudz svārstās un joprojām ir applūdušas palienes.

5.februāra vakarā applūda Gaujas palienes Carnikavā, aizvadītajā naktī ūdens līmenis nedaudz pazeminājās. Citviet Gaujā ūdens līmenis ir zems.

Straujās ūdens līmeņa izmaiņas atsevišķos upju posmos saistītas ar upju aizsalšanu un ledus sastrēgumu veidošanos. Caurmērā upēs turpinās pakāpenisks ūdens līmeņa kritums.

Lielākie ledus sastrēgumi saglabājas Lielupē lejpus Staļģenes un Daugavā posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām. Šajās vietās būs arī lielākais plūdu risks nākamajā atkusnī vai pavasarī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)