Banner 980x90

DAP rīko pārgājienu pa Teiču purvu

Valmiera, 11.sept., LETA. 16.septembrī Teiču dabas rezervātā Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) rīkos pasākumu "Teiču purva vilinājums", kura laikā interesentiem būs iespēja doties pārgājienā pa Sildu purva taku, iepazīt purva ainavu no Kristakrūga skatu torņa un piedalīties vides spēlēs un radošajās darbnīcās, aģentūru LETA informēja DAP pārstāve Elīna Ezeriņa.

Pasākumā plkst.11 un 13.30 plānots apmēram 3 kilometru garš izzinošs pārgājiens pa purvā izbūvētajām laipām. Savukārt plkst.11, 12, 13 un 14 interesenti tiek gaidīti Krustpils novada Atašienes pagasta Kristakrūgā (pie autoceļa A12), kur no 27 metrus augstā Kristakrūga skatu torņa būs iespēja aplūkot plašo Teiču dabas rezervāta ainavu, klausīties DAP speciālistu stāstījumu par purvu un tā nozīmi dabas daudzveidības saglabāšanā, piedalīties radošā darbnīcā un vides spēlēs par purva dabas vērtībām.

Teiču dabas rezervāts ir viens no četriem Latvijā izveidotajiem dabas rezervātiem. Šī ir nozīmīga putnu atpūtas vieta pirms sezonālajām emigrācijām, rudenī te vienkopus iespējams ieraudzīt pat 1500 dzērvju un 8000 zosu. Purvā piemērotu vietu riestiem atraduši arī rubeņi. Lai saudzētu purva neskarto dabu, apmeklētājiem šī teritorija ir atvērta laika posmā no 1.jūnija līdz 31.oktobrim, turklāt tikai DAP darbinieku pavadībā.

1972.gadā izveidotā Teiču dabas rezervāta platība ir gandrīz 20 000 hektāru. Tā lielāko daļu aizņem Teiču purvs, bet rezervāta teritorijai pieskaitāmi arī malās esošie purvainie meži un zālāji. Teiču dabas rezervāts ir pasaules mēroga dabas saglabāšanai svarīgs objekts. Tas iekļauts putniem nozīmīgu vietu, starptautiski nozīmīgu mitrāju un "Natura 2000" teritoriju sarakstos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)