Banner 980x90

Diskusijā par Latvijas prezidentu uzklausīs Jēkabpils iedzīvotāju viedokli

Partijas "Vienotība" organizētajā publisku diskusiju ciklā "Kādam jābūt Latvijas prezidentam?" uzklausīs novadu iedzīvotāju un profesionālo nozaru organizāciju viedokli, pilsētas informācijas portālam Jekabpils24.lv ziņo partija.

Nākamajā diskusijā par to, kādas īpašības, pieredzi, zināšanās un rīcību sagaidām no nākamā Valsts prezidenta, piedalīsies Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācijas biedri. Diskusija norisināsies 9.aprīlī Rīgā, Dzirciema ielā 121, tās sākums plkst.13.

Savukārt 14.aprīlī savu viedokli par to, kādi mērķi un uzdevumi izvirzāmi nākamajam Valsts prezidentam, izteiks Jēkabpils iedzīvotāji, pulcējoties uz diskusiju Jēkabpils tautas nama Mazajā zālē Vecpilsētas laukumā 3. Diskusijas sākums plkst.17.30.

Valsts prezidents ir viens no mūsu valsts simboliem. Prezidenta pienākumos ir gan pārstāvēt Latviju un tās intereses starptautiski, gan uzturēt iekšpolitisku līdzsvaru starp likumdevēju, valdību un sabiedrību. Prezidentam jāspēj iemantot kā ārvalstu politisko līderu, tā arī pašmāju sabiedrības cieņu un uzticību. Šī brīža ģeopolitiskajā situācijā ikviens no šiem uzdevumiem ir jo īpaši svarīgs, un politiķu pienākums ir, izraugoties nākamo Valsts prezidentu, ņemt vērā gan valstiskās prioritātes un uzdevumus, tostarp, nepieciešamību stiprināt valsts ārējās un iekšējās drošības un aizsardzības spējas, gan sabiedrības intereses, gaidas un viedokli.

Publisko diskusiju mērķis ir uzklausīt sabiedrības – uzņēmēju, darba ņēmēju, studentu, vecākā gadagājuma cilvēku un citu sabiedrības grupu – viedokli par to, kādas īpašības, pieredzi, zināšanās un rīcību sagaidām no nākamā Valsts prezidenta. Diskusiju ciklā iecerēts tikties ar dažādu nozaru sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, reģionu iedzīvotājiem, kā arī darba devējiem un studentiem. Turpmāko diskusiju norises vietas un laiki tiks precizēti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)