Banner 980x90

Dzelzceļa vēstures nospiedumi Krustpilī

Foto: Valdis Ilguns
Foto: Valdis Ilguns
"Latvijas dzelzceļš" izstrādājis aizraujošu aplikāciju "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad", ar kuras palīdzību 155 vietās visā Latvijā līdz pat 30.septembrim iespējams izveidot interesantas fotokolāžas, savienojot dzelzceļa pagātni un tagadni.  Divi no šiem vēsturiskajiem punktiem atrodas arī Krustpils apkārtnē.

Foto: Pavel TerentyevFoto: Pavel Terentyev


Krustpils stacija. Krustpils stacija ir lielākā Rīgas-Daugavpils dzelzceļa līnijas starpstacija. Te 1861.gadā izbūvēta plaša stacijas ēka, lokomotīvju un vagonu depo, citas dzelzceļa būves un iekārtas. Pirmā pasaules kara gados tā stipri cietusi, bet atjaunota gandrīz iepriekšējā apjomā. Jauna stacijas ēka uzbūvēta 1954. gadā. Te pietur gan vietējās, gan starptautiskās satiksmes pasažieru vilcieni.
Foto: Valdis IlgunsFoto: Valdis Ilguns
Dzelzceļa viadukts pie Krustpils. Ventspils-Maskavas dzelzceļa līnijas viadukts pār Rīgas-Daugavpils dzelzceļu atklāts 1904. gadā. Tas saspridzināts gan Pirmā, gan Otrā pasaules kara gados, tomēr allaž atjaunots, jo ir svarīgs dzelzceļa infrastruktūras objekts arī mūsdienās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)