Banner 980x90

Ģimenes ārsti un speciālisti Jēkabpilī apmainās pieredzē par smagu slimību diagnostiku

Foto: Jekabpils24.lv
Foto: Jekabpils24.lv

Otrdien, 26.janvārī, Jēkabpils slimnīcā norisinājās Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas (LLĢĀA) un "Olympus Sverige AB filiāle" Latvijā rīkots pasākums, kura laikā lauku ģimenes ārstu pacientiem tika nodrošināti bezmaksas endoskopiskie izmeklējumi, pilsētas informāciajs portālu Jekabpils24.lv informēja pasākuma organizatori.

Pirms procedūru sniegšanas, Latvijas vadošie endoskopijas speciālisti tikās ar reģionu ģimenes ārstiem, lai informētu par jaunumiem slimību diagnostikā un dalītos pieredzē. Apvienojot bezmaksas procedūru sniegšanu, Jēkabpils un tā novada ģimenes ārstiem bija iespēja tikties ar Latvijas labākajiem speciālistiem, lai dalītos pieredzē un uzzinātu par jaunāko onkoloģisko saslimšanu diagnostikā un ārstēšanā.

Ar savām zināšanām dalījās Latvijas Onkoloģijas centra Ķīmijterapijas nodaļas vadītāja, onkoloģe Signe Plāte, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Endoskopijas nodaļas vadītāja, dr.med. Linda Sosāre, Bronholoģijas dienesta vadītāja, dr. Aurika Babjoniševa un Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas uroloģe dr. Vita Melne. Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija un "Olympus Sverige AB filiāle" Latvijā izsaka sirsnīgu pateicību Jēkabpils reģionālas slimnīcas personālam par atsaucību, sadarbību un anestēzijas nodrošināšanu procedūru pacientiem, kā arī konferenču zāles pieejamību semināra norisei.

Jēkabpils reģionālās slimnīcas direktora vietniece medicīnas jautājumos Ruta Miķelsone ir pārliecināta, ka šādas satikšanās nozares pārstāvju vidū ir ļoti būtiskas: "Lai mēs, mediķi, spētu palīdzēt saviem pacientiem vislabākajā kvalitātē, regulāra zināšanu un pieredzes apmaiņa ir neaizvietojama. Ļoti bieži tieši sarunās ar kolēģiem, uzzinām iepriekš nedzirdētus gadījumus, un šīs zināšanas lieti noder ikdienas darbā."

Kā ziņots iepriekš, kopš 2015. gada nogales, LLĢĀA sadarbībā ar Olympus pārstāvniecību Latvijā īsteno sociālo kampaņu, kuras ietvaros speciālistu komanda ar jaunākās paaudzes medicīnisko aparatūru dodas uz Latvijas reģionu pilsētām un sniedz endoskopiskos izmeklējumus bez maksas – gastroskopiju, kolonoskopiju, cistoskopiju un bronhoskopiju. Kopumā sešu mēnešu laikā kampaņas ietvaros plānots realizēt astoņus līdz desmit izbraukumus, uz kuriem varēs doties pacienti ar vietējo ģimenes ārstu rekomendācijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)