Banner 980x90

Ilgstošas sals var palielināt plūdu draudus Daugavā pie Jēkabpils

Daugavpils, 13.marts, LETA. Marta nogalē prognozētais ilgstošas sals var palielināt plūdu draudus Daugavā pie Jēkabpils, aģentūrai LETA atzina Jēkabpils pilsētas pašvaldības civilās aizsardzības inženieris Andris Štolceris.

Iestājoties siltākam laikam un kūstot sniegam un ledum, ūdens līmenis Daugavā Jēkabpils apkaimē pagaidām nav būtiski cēlies. Būtiska ūdens līmeņa celšanās Daugavā pie Jēkabpils nav sagaidāma arī dažās tuvākajās dienās.

Diemžēl upē esošie vižņi ir kļuvuši slapji un, iestājoties spēcīgam un ilgstošam salam, slapjās vižņu masas, kuru biezums vietumis sasniedz pat divus metrus, var pārvērsties vienā veselumā, kam būs grūtāk izkustēties ledus iešanas laikā.

Ja Latvijā sniega sega jau gandrīz ir nokususi, tad Baltkrievijā un Krievijā tā vēl ir visai bieza. Strauji ceļoties atmosfēras temperatūrai, pieaugot ūdens masām Daugavā, sasalušie un grūti izkustināmie vižņi upē pie Jēkabpils var radīt nopietnus plūdu draudus, skaidroja Štolceris.

Aukstums, kas Latvijā atgriezīsies tuvākajās dienās, var turpināties līdz pat aprīlim, liecina jaunākā "Global Forecast System" (GFS) prognoze.

Sals nebūs tik stiprs kā marta sākumā, tomēr vairākās naktīs gaisa temperatūra noslīdēs zem -10..-15 grādiem. Aukstākajos periodos arī visas dienas garumā gaisa temperatūra ēnā saglabāsies nedaudz zem nulles.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)