Banner 980x90

Jēkabpilī atklāts Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrs

Jelgava, 18.okt., LETA. Jēkabpilī darbu sācis Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centrs, kas ir ģimenes un audžuģimenes atbalsta biedrības "Domus" struktūrvienība, aģentūra LETA uzzināja Jēkabpils pašvaldībā.

Atbalsta centrs veiks Labklājības ministrijas deleģēto uzdevumu nodrošināt valsts atbalstu ārpusģimenes aprūpes pakalpojumu sniegšanā, veicinot bez vecāku gādības palikušu bērnu labklājību, drošību, patstāvību, kā arī audžuģimeņu, jo īpaši specializēto audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu, viesģimeņu skaita pieaugumu Jēkabpilī un blakus esošajos novados. Paredzēts, ka atbalsta centrs piesaistīs jaunas audžuģimenes, nodrošinās to apmācību, sniegs bāriņtiesā psihologa atzinumus, nodrošinās psihologa, jurista, sociālā darbinieka un citu speciālistu atbalstu, nodrošinās psihosociālo atbalstu un veiks citas funkcijas.

Atbalsta centra vadītāja Kristīne Ozola stāstīja, ka iestādē pastāvīgi tiks nodarbināti seši speciālisti, bet vajadzības gadījumā tiks piesaistīti citi speciālisti. Atbalsta centrs sniegs individuālas konsultācijas, kā arī organizēs atbalsta grupas audžuvecākiem, aizbildņiem un adoptētajiem.

Jau novembrī ir paredzētas jaunu audžuģimeņu un specializētu audžuģimeņu apmācības, tāpēc atbalsta centrs jau tagad aicina ģimenes, kas vēlas uzņemt savā aprūpē bērnus, nākt uz centru un saņemt visu nepieciešamo informāciju.

Jau ziņots, ka 1.jūlijā spēkā stājās grozījumi Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kā arī Audžuģimenes noteikumi un Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centra noteikumi, kuri paredz, ka Latvijā sāk darboties speciālās audžuģimenes un Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centri.

Izmaiņas likumā paredz Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centru izveidi. Centri sniegs atbalstu ne tikai specializētajām audžuģimenēm, bet arī esošajām audžuģimenēm, viesģimenēm, aizbildņiem un adoptētājiem.

Jaunizveidotie Ārpusģimenes aprūpes atbalsta centri būs komersanta, biedrības vai nodibinājuma izveidotas institūcijas, kas piesaistīs jaunas audžuģimenes, aizbildņus, viesģimenes un adoptētājus, nodrošinās apmācības un psihosociālā atbalsta šīm grupām, nodrošinās audžuģimenes psiholoģisko izpēti, kā arī atlīdzības aprēķināšanu un izmaksu specializētajām audžuģimenēm un veiks citus atbalsta pasākumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)