Banner 980x90

 Jēkabpilī būvēs jaunu Tiesu namu

Dzintars Rasnačs/ Publicitātes foto
Dzintars Rasnačs/ Publicitātes foto
Tieslietu ministrija (TM) ir atgriezusies pie idejas būvēt Jēkabpilī jaunu Tiesu namu, vizītes gaitā Jēkabpilī atzina tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Informējot klātesošos par jaunā Tiesu nama būvniecības projekta gaitu, ministrs uzsvēra, ka jaunā Tiesu nama projekts tika izstrādāts jau 2008.gadā, bet, sākoties finanšu krīzei, tā īstenošana bija jāatliek.

"Ir pagājis krietns laiks, un esam atgriezušies pie šī projekta īstenošanas. Projekts tiks pārskatīts un koriģēts atbilstoši mūsdienu prasībām, moderno tehnoloģiju un arhitektūras tendencēm. Jaunajā Tiesu namā plānojam izvietot vairākas TM padotībā esošas iestādes - Rajona tiesu, prokuratūru, Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta un Zemesgrāmatu nodaļas. Tādējādi, domājot par iedzīvotāju ērtībām, tiks veidots vienots pakalpojumu sniegšanas centrs," informēja Rasnačs.

Jauno Tiesu namu plānots būvēt teritorijā starp Neretas, Bebru un Auseklīša ielām. Būvniecību paredzēts sākt nākamgad pavasarī un pabeigt 2018.gadā, atzīmējot valsts simtgadi.

Vizītes gaitā ministrs apmeklēja Jēkabpils cietumu, Probācijas dienestu, Jēkabpils rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļu, Jēkabpils un Krustpils novadu Dzimtsarakstu nodaļas, Jēkabpils rajona tiesu un noslēgumā viesojās arī Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Kopā ar Rasnaču Jēkabpilī bija ieradies arī Saeimas deputāts, Juridiskās komisijas vadītājs Gaidis Bērziņš, TM valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Ieslodzījumu vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure, Valsts probācijas dienesta vadītājs Mihails Papsujevičs, Tiesu administrācijas direktora vietnieks Andris Munda, Tiesu aģentūras valdes locekle Santa Sausiņa, kā arī citi ministrijas darbinieki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)