Banner 980x90

Jēkabpilī gatavojas Operas dienām

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jau piekto gadu Jēkabpilī norisināsies Operas dienas, pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

No 19. līdz 24.jūlijam šeit koncertēs gan "Maskavas virtuozu" pirmā vijole Aleksejs Lundins ar ģimeni, gan Endija Aleksandra un Renārs Tomašickis kopā ar vīru vokālo ansambli "Dižbrāļi" (mākslinieciskā vadītāja Anita Cinkmane) un Jēkabpils kamerorķestri. Režisora Jurija Aleksandrova vadībā "Sanktpēterburgas Operas" teātris  Krustpils brīvdabas estrādē izrādīs Dž. Rosīni operu "Seviljas bārddzinis", bet ģimenes ar bērniem priecēs koncertuzvedums "Mūzikas skaņas".

19.jūlijā plkst.18.00 Jēkabpils Tautas namā būs iespēja baudīt orķestra "Maskavas Virtuozi" un Maskavas Mocarta kvarteta pirmā vijolnieka Alekseja Lundina filigrāno izpildījumu.

Lundins ir mūziķis ar plašu redzesloku. Mūziķis ir spēlējis uz prestižākajām pasaules skatuvēm. Koncertā vijolniekam pievienosies arī dzīvesbiedre pianiste Tatjana Fedosejeva, kura uzskata, ka kameransamblī ļoti nozīmīga ir mākslinieku saspēle uz līdzvērtības principiem, tikai tad var rasties saturīgs dialogs mūzikā. Saliedētajam izpildītāju duetam pievienosies arī abu meita vijolniece Marija Lundina.

21.jūlijā plkst.18.00 Krustpils Vissvētās Trīsvienības katoļu baznīcā notiks Garīgās mūzikas koncerts.

Garīgās mūzikas koncertā Endijas Aleksandras, Renāra Tomašicka, vīru vokālā ansambļa "Dižbrāļi" un Jēkabpils simfoniskā orķestra izpildījumā (diriģents Mārtiņš Bergs) skanēs Franka Cēzara, Volfganga Amadeja Mocarta, Džuzepes Verdi, Loida Vēbera, Artura Maskata, Sintijas Gravas un Imanta Zemzara garīgā mūzika.

23.jūlijā plkst.20.00 Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādē, viesosies Krievijas Valsts kamermūzikas teātris "Sanktpēterburgas Opera" ar Džoakīno Rosīni komiskās operas "Seviljas bārddzinis" iestudējumu.

"Seviljas bārddzinis" ir viena no 19.gadsimta labākajām komiskajām operām, kas tapusi trīspadsmit dienu laikā, piedzīvojusi vai visas iespējamās neveiksmes pirmizrādē, sākot ar komponista nelabvēļu sarīkotu izsvilpšanu un beidzot ar Rozīnas brunčos sapinušos kaķi, bet nu tā kļuvusi par vienu no visu laiku populārākajām muzikālajām komēdijām ar jokiem, pārģērbšanos un laimīgām beigām.

"Sanktpēterburgas Operas" mākslinieciskais direktors, šīs izrādes režisors ir Jurijs Aleksandrovs, viens no vadošajiem operas režisoriem Krievijā, kurš septiņreiz izpelnījies "Zelta Maskas" laureāta godu un iestudējis izrādes Vīnes operā, Metropolitēnā, Zalcburgā, Veronā, arī La Scala. Latvijā Aleksandrovs vairākkārt režisējis Operas svētkus Siguldā un nu jau piekto vasaru ar savu iestudējumu priecēs jēkabpiliešus un opermīļus no citām pilsētām.

Režisors Jurijs Aleksandrovs, pazīstams ar neordināru operu partitūru interpretāciju, šoreiz uzvedis operu klasiskā stilā. "Līdz Rosīni ir jānonāk", saka režisors, "Rosīni slikti dziedāt nevar. Mēs līdz Rosīni nonācām 27 gadus pēc teātra rašanās. Tagad ir izveidojusies komanda, kura var šo operu nospēlēt tā, kā tā jāspēlē. Jāteic arī, ka sadzīves komēdija pati par sevi interesanta ir vienmēr – mīlestība, greizsirdība, krāpšana.."

Lomās starptautisku konkursu laureāti: Dmitrijs Udi, Deniss Zakirovs, Irina Skaženik, Jurijs Borščovs un citi labi zināmi "Sanktpēterburgas Operas" teātra mākslinieki.

24.jūlijā plkst.17.00, noslēdzot Operas dienas Jēkabpilī, Krustpils brīvdabas estrādi ieskandinās koncertuzvedums visai ģimenei "Mūzikas skaņas", kurā piedalās Latvijas Nacionālās operas solisti.

Brīnumskaistajos Alpu kalnos kādā senā klosterī dzīvo meitene, vārdā Marija, kura jau kopš bērnības ir sapņojusi kļūt par mūķeni. Taču Marija ir pārāk nebēdnīga klostera dzīvei, tādēļ kļūst par atvaļinātā flotes kapteiņa Georga fon Trapa bērnu guvernanti. Marijai izdodas fon Trapu namā ienest siltumu, dzīvesprieku un, protams, arī mūziku, pretī saņemot bērnu un kapteiņa mīlestību. Ričarda Rodžersa komponētās mūzikla "Mūzikas skaņas" melodijas ļauj katram klausītājam atklāt mūzikas burvju spēku, kas nogludina visus šķēršļus un pārvar visas nedienas.

Iestudējuma režisore ir Dace Volfarte. Iestudējumā piedalās bērnu vokālais ansamblis "Kolibri" (vadītāja Inita Malnača) un simfoniskais orķestris, diriģenta Normunda Vaiča vadībā. Galvenajā lomā Evija Martinsone, lomās: Nauris Puntulis, Ilona Bagele, Laura Teivāne, Juris Ādamsons, Agnese Malnača, Baiba Tērmane, Dace Bērziņa, Vija Reine, Mihails Čuļpajevs. Teicēja lomā dzirdēsim Kristianu Kareļinu.

Uz pirmajiem diviem koncertiem biļetes iegādājamas Jēkabpilī – Jēkabpils Tautas namā. Uz "Sanktpēterburgas Operas" viesizrādi un koncertuzvedumu "Mūzikas skaņas" biļetes nopērkamas Biļešu Paradīzes kasēs un internetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)