Banner 980x90

Jēkabpilī nākamnedēļ notiks LTRK diskusija par administratīvi teritoriālo reformu

Rīga, 6.febr., LETA. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Zemgales plānošanas reģionu administratīvi teritoriālās reformas kontekstā aicina uzņēmējus 15.februārī piedalīties diskusijā "Kā veicināt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Latvijas reģionos", aģentūrai LETA pavēstīja kamerā.

Diskusijā plānots runāt par uzlabojumiem saistībā ar pārdomātu teritoriālo sadalījumu, uzlabojot uzņēmēju un sabiedrības dzīves vidi. Tās mērķis ir rast idejas, kā izveidot uzņēmējiem un iedzīvotājiem izdevīgu un ekonomiski pamatotu modeli pašvaldību dalījumam tā, lai sabalansētu intereses dzīves vides uzlabošanai. Tāpat plānots meklēt risinājumus tam, kā saimnieciski un efektīvi izlietot pieejamos finanšu resursus skolu, medicīnas un drošības iestāžu uzturēšanai, nodrošinot iespējami augstu pašvaldību sniegto pakalpojumu kvalitāti.

Pasākumu atklās LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un LTRK prezidents Aigars Rostovskis. Tāpat diskusijā piedalīsies Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis, Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis, Salas novada domes priekšsēdētāja Irēna Sproģe, uzņēmuma "DLLA" valdes priekšsēdētājs Armands Lībietis, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas (VARAM) Reģionālās politikas departamenta direktors Raivis Bremšmits un Pašvaldību departamenta direktora vietnieks Arnis Šults, kā arī Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Izglītības departamenta direktore Līga Buceniece un citi.

"Lai zinātu, kā nokļūt līdz ekonomiski un teritoriāli atbilstošam reģionālajam dalījumam, būtiski saprast, kādas problēmas pašreiz izjūt uzņēmēji un iedzīvotāji. Esam identificējuši to, ka patlaban vietvaldes nav ieinteresētas biznesa un investīciju piesaistīšanai un noturēšanai, kam jāmeklē risinājums un pareizi instrumenti, lai pašvaldības savā veidā konkurētu par to, ka bizness tiek reģistrēts tieši pie viņiem. Taču ir virkne vēl neizrunātu un neaptvertu problēmu, tādēļ esam sākuši aktīvas diskusijas dažādos reģionos, lai tādējādi spētu piedāvāt savu redzējumu gan atbildīgajiem ierēdņiem, gan politiķiem, nodrošinot efektīvas reformas un labākos risinājumus," teica Endziņš.

Diskusija notiks 15.februārī plkst.10.30 Krustpils kultūras namā, Rīgas ielā 212, Jēkabpilī.

Tāpat LTRK informēja, ka 5.aprīlī kamera plāno Jelgavā rīkot forumu, lai jau precīzāk runātu par identificētajām problēmām, piedāvājot pirmos risinājumus administratīvi teritoriālās reformas veikšanai Latvijā.

LTRK ir politiski neitrāla uzņēmēju biedrība, kurā apvienojušies visu Latvijas reģionu un tautsaimniecības nozaru mazie, vidējie un lielie uzņēmumi. LTRK pārstāv savu biedru - uzņēmēju intereses valsts un pašvaldību institūcijās, cīnoties par labāku biznesa vidi, kā sniedz praktisku atbalstu saviem biedriem, palīdzot celt uzņēmumu konkurētspēju, kā arī atrast jaunus sadarbības partnerus Latvijā un ārvalstīs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)