Banner 980x90

Jēkabpilī notiek gleznošanas plenērs "Sēlijas palete"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Līdz svētdienai, 3.jūlijam Jēkabpilī notiek gleznošanas plenērs "Sēlijas palete 2016", kurā piedalās vairāk nekā 20 mākslinieki, tajā skaitā ne tikai no Jēkabpils, bet arī pazīstami mākslinieki no daudzām citām Latvijas vietām, pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv uzzināja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Gleznošanas plenērā piedalās mākslinieki: Ligita Caune (plenēra vadītāja), Ziedonis Bārbals, Marta Jurjāne, Jānis Jēkabsons, Laine Kainaize, Juris Ģērmanis, Taiga Kalvišķe, Agnese Krastenberga, Dita Brūvere, Oskars Arājs, Ludvigs Bērziņš, Valērijs Dičkovskis, Katrīna Vīnerte, Elizabete Meņģele, Linda Strujevica, Andrejs Severetņikovs, Einārs Kvilis, Ērika Kumerova, Daina Eglīte, Ruta Štelmehere, Mētra Štelmahere, Jurijs Tatarkins. Plenēra laikā mākslinieki glezno dažādus pilsētas objektus: Vecpilsētas laukumu, Veco tirgus laukumu ar zirga skulptūru, Mūzikas skolu, Strūves parku, Sēļu sētu, Krustpils pili un Krustpils saliņu, Meža parku, dambi, tiltu, Vecās dzirnavas un dīķi, baznīcas, kā arī citus objektus.

28.jūnijā Jēkabpils Tautas namā notika plenēra dalībnieku izstādes atklāšana un tikšanās ar autoriem. Savukārt Jēkabpilī plenēra laikā tapušo darbu izstāde paredzēta sestdien, 2.jūlijā no plkst.14.00 līdz plkst.19.00 Jēkabpils Mākslas skolā.

Plenēra norisi finansiāli atbalsta Jēkabpils pilsētas pašvaldība, šim mērķim budžetā atvēlēts finansējums 3815,00 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)