Banner 980x90

Jēkabpilī notiks Biznesa forums "Izaicinājumi biznesa vidē"

Daugavpils, 19.okt., LETA. 8.novembrī plkst.11 Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā, sāksies Biznesa forums "Izaicinājumi biznesa vidē", aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Pasākumā varēs iepazīties ar pēdējo "Citadele Index" pētījumu par Latvijas ekonomikas un uzņēmējdarbības vides nākotni, kā arī piedalīties diskusijās par eksportu un citām būtiskām tēmām. Forumu vadīs Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) pauž gandarījumu, ka jau otro gadu pilsētā vienkopus pulcēsies uzņēmēji un eksperti, lai runātu par nozares aktualitātēm. "Mūsdienu steidzīgā vide pieprasa no uzņēmēja ātru iedziļināšanos un tik pat ātru reakciju. Ne reti iztrūkst laika un iespēju jaunas pieredzes gūšanai. Mēs esam ieinteresēti, lai Jēkabpilī un reģionā būtu attīstīta uzņēmējdarbības vide, kas veicina investīcijas un eksportu. Biznesa forums ir lieliska iespēja īsā laika posmā saņemt ekspertu viedokļus, pieredzi un ieteikumus, lai uzņēmējs spētu rast jaunas idejas, kuras ieviest uzņēmumā," uzsver Ragainis.

Dienas pirmajā daļā par valsts pārvaldē ieviestā principa "Konsultē vispirms" darbību runās ekonomikas ministrs, skaidrojot arī par pārmaiņu procesiem, kas skar valsts iestāžu sadarbības modeli ar uzņēmējiem. Tāpat uzstāsies Valsts ieņēmumu dienesta, Pārtikas un veterinārā dienesta, Konkurences padomes un Valsts Darba inspekcijas pārstāvji, lai pastāstītu par šīs iniciatīvas mērķiem un jau sasniegto. Pēc tam notiks paneļdiskusija, kur būs iespēja rast atbildes uz uzņēmējiem aktuāliem jautājumiem.

Pasākuma otrajā daļā notiks sarunas par eksportspējas stiprināšanu sadarbībā ar Attīstības finanšu institūcijas "Altum": kā nepazaudēt naudu eksporta tirgos un gūt ieskatu par reģionālajām eksporta atšķirībām. Sesijas noslēgumā norisināsies diskusija, kurā pārstāvji no uzņēmumiem SIA "Light Guide Optic Group", SIA "Konteks", SIA "Sēlijas mežs" un SIA "Rītausma" dalīsies savā pieredzē un pastāstīs par iespējām un izaicinājumiem eksportā.

Foruma noslēgumā varēs uzzināt par 21.gadsimta aktualitātēm un tendencēm pārdošanā. Mūsdienu svarīga sastāvdaļa ir e-komercija un datu drošība, par to stāstīs SIA "Lattelecom" pārstāvji. Savukārt par digitālo apvērsumu pārdošanā runās SIA " Spring Valley" konsultante Katerīna Černavska.

"Uzņēmējdarbību būtiski veicināt arī reģionos, kur pēdējos gados biznesa vide attīstās arvien straujāk. Katrā reģionālajā forumā sastopam gan jaunos uzņēmējus, gan tos, kuri savas darbības laikā guvuši ievērojamus panākumus, tāpēc biznesa tikšanos veidojam tā, lai ikviens varētu iegūt pēc iespējas vairāk noderīgas informācijas un kontaktu," saka LTRK valdes priekšsēdētājs Endziņš.

Savukārt "Altum" valdes locekle Inese Zīle uzsver: "Viens no pirmajiem jautājumiem, domājot par biznesu, ir finansējums. Tas ir vitāli svarīgs reģionos, kā arī jomās, kurās naudas pieejamība privātajā tirgū ir apgrūtināta, un uzņēmumiem izaugsmes turpināšanai nepieciešams valsts atbalsts. Šodien mūsu finanšu instrumentu klāsts uzņēmējiem ir ļoti plašs, un sadarbībā ar LRTK informējam par to visplašāko uzņēmēju auditoriju."

Biznesa forums tapis LTRK sadarbojoties ar Jēkabpils pilsētas domi, finanšu institūciju "Altum" un Banku Citadele, ieeja pasākumā - bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)