Banner 980x90

Jēkabpilī notiks soļotājam Zeltiņam un lodes grūdējam Bērziņam veltīts čempionāts vieglatlētikā

Daugavpils, 25.apr., LETA. Nākamnedēļ, 4.maijā, plkst.11 Jēkabpils stadionā startēs 29.Jēkabpils atklātais čempionāts vieglatlētikā pieaugušajiem un "U-16", kas šoreiz būs veltīts soļotāja Pētera Zeltiņa un lodes grūdēja Jura Bērziņa piemiņai, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Zeltiņš pagājušā gadsimta 40.gados bija izcils soļotājs - 1952.gada Helsinku olimpisko spēļu dalībnieks, divkārtējs PSRS un deviņkārtējs Latvijas čempions.

Savukārt desmit gadus vēlāk Bērziņš kļuva par pirmo Latvijas lodes grūdēju, kurš 1962.gadā pārsniedza 17 metru robežu, desmit reizes labojot Latvijas rekordu un kļūstot par četrkārtēju Latvijas čempionu.

Sacensību gaitā to dalībnieki mērosies spēkiem 100, 400 un 1500 metru distancēs, tāllēkšanā, augstlēkšanā, lodes grūšanā, šķēpa mešanā, 3000 un 5000 metru soļošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)