Banner 980x90

Jēkabpilī par 3,6 miljoniem eiro rekonstruēs Pasta un Ausekļa ielu

Daugavpils, 16.marts, LETA. Īstenojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstītu projektu, Jēkabpilī tiks rekonstruētas Pasta un Ausekļa iela, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pasta ielas pārbūves projekts paredz darbus arī Zaļās, Jēkaba, Akmeņu, Katoļu un Viestura ielā. Plānots rekonstruēt ielu brauktuves un ietves, lietus ūdens kanalizāciju, ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju, siltumtrasi, kā arī ielu apgaismojumu. Projektā paredzēts izbūvēt Jēkaba un Riekstu skvērus, kā arī uzstādīt strūklaku un vides dizaina objektu. Ausekļa ielā plānota braucamās daļas, ietvju un komunikāciju izbūve.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) uzsver, ka Pasta iela ir viena no Jēkabpils centrālajām ielām, kas šķērso daļu vecpilsētas. Diendienā šeit pārvietojas skolēni, liela daļa Jēkabpils iedzīvotāju dodas uz darbu, šeit atrodas arī vairāki uzņēmumi un potenciālās teritorijas jaunas uzņēmējdarbības sākšanai.

Līdz šim ielā bija problēmas ar ūdens novadi. Nokrišņu gadījumā tika apgrūtināta satiksme, apšļakstīti cilvēki, kā arī nopietni bojātas ēku fasādes. Ielas un tai piegulošo teritoriju sakārtošana ļaus uzlabot Jēkabpils iedzīvotāju ikdienas gaitas, kā arī veicinās uzņēmējdarbības attīstību šajā pilsētas daļā.

Iepirkumā par tiesībām rekonstruēt Pasta un Ausekļa ielu uzvarējusi SIA "Ošukalns". Darbus plānots uzsākt jau pavasarī.

Minēto ielu rekonstrukcija Jēkabpilī tiks finansēta no ERAF projekta "Jēkabpils Daugavas kreisā krasta degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai" līdzekļiem. Darbu kopējās izmaksas - 3,6 miljoni eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)