Banner 980x90

Jēkabpilī pārspēts 15.jūlija aukstuma rekords

Rīga, 15.jūl., LETA. Naktī uz pirmdienu vairs tikai vienā novērojumu stacijā - Jēkabpilī - pārspēts minimālās gaisa temperatūras rekords, pavēstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Zīlānu novērojumu stacijā, kas atrodas Ošu ielā, Jēkabpilī, gaisa temperatūra nakts izskaņā noslīdēja līdz +6,5 grādiem. Iepriekšējais 15.jūlija aukstuma rekords šajā vietā bija +7,0 grādi 1965.gadā.

Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra naktī pazeminājās līdz +6..+10 grādiem.

2017.gada 15.jūlijā aukstuma rekords tika labots astoņās novērojumu stacijās, zemākā gaisa temperatūra toreiz bija +4,3 grādi Ainažos.

Savukārt 15.jūlija nacionālais aukstuma rekords ir +3,1 grāds 1969.gadā.

Šomēnes Latvijā kopumā pārspēti 17 aukstuma rekordi - par vienu mazāk nekā 2017.gada jūlijā.

Jau ziņots, ka šā gada 12. un 13.jūlijā krita arī visas valsts rekords. Iepriekšējā reize, kad Latvijā pārspēts valsts mēroga aukstuma rekords jūlijā, bija 2006.gadā. Arī togad rekords tika labots divās dienās.

Kopš 2000.gada jūlijā nu ir pārspēti četri Latvijas aukstuma un 13 siltuma rekordi. Visvairāk jaunu siltuma rekordu ir decembrī - 18. Decembris un marts ir vienīgie mēneši, kuros šajā gadsimtā nav pārspēts neviens nacionālais aukstuma rekords. Visvairāk laboto aukstuma rekordu šajā gadsimtā ir oktobrī - septiņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)