Banner 980x90

Jēkabpilī pirmo reizi veikta 20 ielu ar grants segumu atputekļošana

Rīga, 3.jūn., LETA. Pagājušajās nedēļas beigās Jēkabpilī pirmo reizi tika veikta 20 ielu ar grants segumu atputekļošana, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļā.

Atputekļošana veikta 20 ielās - Biržu, Sila, Atpūtas, Baļotes, Pureņu, Pamatu, Ziedu, Pilskalna, Mednieku, 14.jūnija, Linarda Laicēna, Gulbju, Bauskas, Dunavas, Ābeļu, Dignājas, Klints ielā un Meliorācijas, Pļaviņu, Parka, Jāņa ielas posmos.

"Šovasar pilsētā pirmo reizi tiek izmantota atputekļošana grantētajās ielās, lai novērstu lielos putekļus, kas rodas karstajā laikā. Par citu ielu atputekļošanu tiks lemts pēc atputekļoto ielu situācijas novērtēšanas, iespējams, ka arī šovasar vēl dažām ielām seguma virskārtu varētu apstrādāt ar putekļu absorbentu, savukārt nākamgad šādu ielu skaitu varētu dubultot," stāstīja Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps.

Atputekļošana tiek veikta uzirdinot mitru ielas seguma virskārtu un tajā iestrādājot kalcija hlorīda (CaCl2) granulas. Tās piesaista gaisa mitrumu, kas būtiski samazina putekļu izplatīšanos un palīdz saglabāt ceļa segumu, stāstīja pašvaldības Pilsētvides departamenta ceļu būvinženieris Edgars Dobelis.

Darbus uzdots veikt SIA "Jēkabpils pakalpojumi". Vairāk nekā 20 ielām no Ceļu un ielu fonda līdzekļiem atvēlēts nedaudz vairāk nekā 8000 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)