Banner 980x90

Jēkabpilī pirmsskolas vecuma bērniem iespēja apgūt angļu valodu

Foto: jekabpils.lv
Foto: jekabpils.lv
Pirmsskolas vecuma bērniem Jēkabpilī ir iespēja apgūt angļu valodu, pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Iekļaujošas izglītības atbalsta centra izglītības darba speciāliste Dace Laizāne.

Bieži vien mazu bērnu vecākiem, jo īpaši tiem, kam bērniņš ir pirmais un vienīgais, ir daudz un dažādi jautājumi par bērna veiksmīgu un sabalansētu attīstību. Kādas nodarbes izvēlēties? Kad un ko bērnam piedāvāt apgūt? Kā to labāk darīt? Atbilde ir vienkārša - jebkāda nodarbošanās, kas paplašina bērna redzesloku, attīsta viņa prasmes, domāšanu un atmiņu, ir tikai apsveicama! Galvenais, lai bērnam tas interesē, sagādā prieku un lai bērns nav pārslogots ar visādām nodarbēm vienlaicīgi.

Viens no ļoti būtiskiem ieguldījumiem bērna nākotnē ir valodu apguve - tā ir prasme, kas nepieciešama visu mūžu dažādās dzīves situācijās. Jebkuras valodas zināšanas tikai bagātina.

Ja jūs vēlaties, lai jūsu bērns apgūst svešvalodas, tad to apguvi ieteicams sākt jau agrīnā vecumposmā (līdz piecu vai sešu gadu vecumam), jo šajā vecumposmā bērni ir kā mazi sūklīši – visu uztver daudz ātrāk un vieglāk. Mēdz uzskatīt, ka svešvalodu labāk ir apgūt tikai tad, kad bērns pietiekoši labi prot dzimto valodu. Zinātniskās teorijas ir vienisprātis – jo agrāk bērns uzsāk apgūt jaunu valodu, jo labāk tiek apgūta arī dzimtā valoda. Jaundzimušā smadzenes ir kā datora vienības, kas vēl nav ieprogrammētas un kam ir bezgalīga iespēja apgūt visu jauno.

Taču ne vienmēr noteicošais ir tikai vecums. Pirms uzsākt svešvalodas apguvi, svarīgi, lai dzimtajā valodā nav runas traucējumu. Piemēram, logopēdi neiesaka angļu valodas nodarbības tiem, kuriem ir smaga runas traucējumu pakāpe. Ja bērnam ir problēma ar kādas skaņas izrunu latviešu valodā un logopēds to cītīgi cenšas labot, tad visu var sabojāt angļu valoda, kur šāda skaņa, piemēram, ir pareiza.

Kad bērnam jāsāk apgūt svešvalodas? Kā labāk apgūt svešvalodu - individuāli vai grupā? Kādas ir apmācības metodes? Optimālais svešvalodu apmācības laiks?

Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem palīdzēs rast atsaucīgā angļu valodas pedagoģe, karjeras konsultante Linda Briška, kuras interesantajās nodarbībās angļu valodu apguvuši daudzi pirmsskolas vecuma bērni. Uz tikšanos 2.jūnijā plkst.17.00 Jēkabpils Iekļaujošas izglītības atbalsta centrā (Draudzības alejā 26), kur notiks kārtējā Noderīgo padomu skoliņas vecākiem nodarbība.

Pieteikšanās līdz 1.jūnijam pa tālruni 20371529 vai rakstot uz e-pastu:dace.laizane@jekabpils.lv .

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)