Banner 980x90

Jēkabpilī plāno īstenot trīs degradēto teritoriju revitalizācijas projektus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jēkabpilī pilsētas pašvaldības teritoriju revitalizācijai, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām, plānots realizēt trīs projektus, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Margita Liepiņa.

Projektā "Jēkabpils Daugavas kreisā krasta degradēto teritoriju atjaunošana un publiskās infrastruktūras uzlabošana uzņēmējdarbības attīstībai" plānota sešu ielu tīklu rekonstrukcija. Savstarpēji sasaistītas ielas uzņēmējdarbības attīstībai nozīmīgajā pilsētas daļā uzlabos gan vieglā transporta un smago automašīnu, gan arī gājēju un velosipēdistu kustības iespējas līdz uzņēmumu atrašanās vietām, kā arī veicinās uzņēmējdarbības attīstību Jēkabpilī.

Vēl viens projekts, kas paredz degradēto teritoriju revitalizāciju, ir "Zīlānu ielas industriālās teritorijas piekļuves uzlabošana un revitalizācija uzņēmējdarbības attīstībai". Tā kā Zīlānu ielas industriālajā teritorijā patlaban darbojas vairāki kokapstrādes uzņēmumi, kas nodarbojas ar kokmateriālu ražošanu, pašvaldība arī šeit plāno sakārtot publisko infrastruktūru, lai teritorija kopumā kļūtu pievilcīga uzņēmējiem un pilsētā tiktu sekmēta kokapstrādes rūpniecības attīstība.

Visbeidzot, projekts "Ķieģeļu rajona industriālās teritorijas revitalizācija" paredz minētās teritorijas, kas patlaban netiek izmantota un ir viena no problemātiskajām teritorijām pilsētā, revitalizāciju. Lai šo teritoriju attīstītu un radītu priekšnosacījumus uzņēmējdarbības attīstībai, pašvaldība plāno šo teritoriju sakopt, nojaukt vecās ēkas, kas netiek izmantotas, un izveidot pamatinfrastruktūru - izbūvēt vai pārbūvēt pievedceļus, kā arī izbūvēt vai pārbūvēt komunikāciju pieslēgumus.

Šīs investīcijas ir būtiskas, jo projektu īstenošanas rezultātā tiks nodrošināta jaunu darbvietu izveide un privāto investīciju ienākšana, tādējādi sekmējot nodarbinātību un ekonomisko aktivitāti Jēkabpilī un valstī kopumā.

Jau vēstīts, ka valdība šodien atbalstījusi Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma apgūšanas noteikumus, kas paredz teritoriju revitalizācijai reģionos atvēlēt 311 321 944 eiro.

No kopējās pieejamās summas 264 623 652 eiro būs Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums, bet nacionālais finansējums - ne mazāks kā 46 698 292 eiro.

Projekti tiks īstenoti trīs atlases kārtās, kur pirmajā atlases kārtā pieejamais finansējums būs ne mazāks kā 141 456 415 eiro, otrajā kārtā tas būs 108 398 439 eiro, bet trešajā atlases kārtā - 52 247 026 eiro.

Projektu iesniedzēji varēs būt nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru un to funkcionālo teritoriju pašvaldības, saimnieciskās darbības veicēji un iedzīvotāji.

Finansējuma izlietojuma mērķis ir teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību attīstības programmām, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darbvietu radīšanu.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)