Banner 980x90

Jēkabpilī sākas pilsētas svētku pasākumi

Jekabpils24.lv
Jekabpils24.lv
Ceturtdien, 7.jūlijā, Jēkabpilī sākas un līdz 9.jūlijam norisināsies pilsētas svētku "Mēs mīlam Jēkabpili!" pasākumi, aģentūru LETA informēja Jēkabpils Kultūras pārvaldē.

Ceturtdien no plkst.17.30 līdz 20 Mežaparkā norisināsies akcija "Veselības kilometri", kuras dalībnieki dāvinās pilsētai veselības kilometrus, skrienot, braucot ar velosipēdu vai nūjojot. Plkst.21.00 sāksies Kino plača dārza svētki, kuros apmeklētājus priecēs muzikālā apvienība "Muskatrieksts", festivāla "Short Riga" īsfilmu programma un dažādi pārsteigumi.

Piektdien, 8.jūlijā, no plkst.12.00 līdz 15 kafejnīcas "Gaļas nams" terasē šefpavāra Ginta Butkus vadībā norisināsies "Molekulārās virtuves meistarklase - šovs". Dažādi gardumi būs kā lieliem, tā maziem. Savukārt Sēļu sētā plkst.19.00 pilsētnieki un Jēkabpils viesi tiek aicināti uz 10.Starptautisko tautas mūzikas festivālu "Lustes Jēkabpilī", kas priecēs apmeklētājus ar interesantiem priekšnesumiem un tautas mūziku.

Sestdien, 9.jūlijā, no plkst.6.00 līdz pat plkst.10.00 Daugavas kreisajā krastā lejup tiltam norisināsies pludiņmakšķerēšanas sacensības. Savukārt plkst.9.00 Jēkabpils Romas katoļu baznīcā sāksies ekumeniskais dievkalpojums un notiks Garīgās mūzikas koncerts. Plkst.10.30 Jēkabpils riteņbraucēji tiks aicināti uz Krustpils saliņas stāvlaukuma, kur startēs pilsētas svētku velobrauciens. Noslēgsies velobrauciens Vecpilsētas laukumā. Plkst.11.00 laukumā pie Justīcijas nama sāksies aizraujošas foto orientēšanās komandu sacensības "Latvijas Zaļā punkta Šķirošanas skrējiens", bet plkst.11.30 Daugavā, pie tilta - Latvijas čempionāta ātrumlaivām Jēkabpils posms. Plkst.13.00 uz Daugavas kreisā krasta aizsargdambja notiks kārtējā Jēkabpils sadraudzības pilsētas soliņa atklāšana. Šis, pēc kārtas trešais soliņš, būs veltīts Lidas pilsētai Baltkrievijā.

Dažādas interesantas un atraktīvas aktivitātes visas dienas garumā norisināsies arī Vecpilsētas laukumā un tā tuvumā. No plkst.9.00 līdz plkst.16.00 Brīvības ielā norisināsies amatnieku Dižtirgus. Tajā būs iespējams iegādāties dažādus tuvāku un tālāku amatnieku un mājražotāju sagādātos labumus. Tirgošanos no plkst.11.00 līdz plkst.16.00 papildinās "Dižtirgus lustes". Ieviņa un Kārlītis iepazīstinās pilsētas svētku dalībniekus ar Jēkabpils NVO resursu centru, aicinās piedalīties tā rīkotajās aktivitātēs - "Nāc, vēro, orientējies!" un "Istabas augu mandelē", kā arī pārlapot kādu grāmatu no NVO grāmatu skapja.

Visas dienas garumā Vecpilsētas laukumu piedziedās un pieskandinās muzikālie jēkabpilieši - Santa Kasparsone, Pēteris Draņevičs, Kristīne un Alvis un grupa "Pēc pusnakts". Dejas cienītājus iepriecinās eksotisko deju studijas "Inda", līnijdeju grupas "Black Coffee" un deju kolektīva "Krepliņi" uzstāšanās, bet dziesmumīļus - lauku kapelu "Lakštingele" un "Spēlmaņi" priekšnesumi.

Stāvlaukumā pie tirdzniecības centra "Sēlija" no plkst.10.00 līdz plkst.15.00 norisināsies Jēkabpils Jauniešu domes sporta līgas pirmais posms. Paredzēti arī dažādi konkursi un akcijas. No plkst.10.00 līdz pat plkst.18.00 norisināsies Jēkabpils "Kurbada kauss" pauerliftingā. Zemessardzes 56.Kājnieku bataljons demonstrēs ieročus un speciālo aprīkojumu. Ekstrēmo izjūtu cienītāji plkst.16.00 tiks aicināti uz kaskadieru šovu "Stuntfighters".

Kena parkā no plkst.13.00 līdz plkst.17.00 ģimenes gaidīs jautrība, spēles, karuseļi, atrakcijas, lielo burbuļu šovs, tikšanās ar Pasaku nama tēliem un sadziedāšanas ar bērnu vokālajiem ansambļiem "Ding-Dong" un "Pelītes". Parka otrā pusē norisināsies sacensības lāzerpeintbolā - jaunā militārā komandu sporta veidā ar lāzerieročiem.

Turpat netālu, Jēkabpils Mākslas skolas pagalmā, būs apskatāma mācību iestādes audzēkņu diplomdarbu un plenēra "Sēlija" darbu izstāde. Šeit būs iespēja piedalīties dažādās radošajās darbnīcas, kā arī vērot, kā tiek gleznoti un zīmēti portreti. Savukārt blakus esošais leļļu muzejs "Butaforija" aicinās izbaudīt leļļu paradīzi.

Sēļu sētu pilsētas svētku dienā ieskandinās un piepildīs mazākumtautību kultūras. No plkst.13.00 līdz plkst.17.00 apmeklētājiem būs iespēja klausīties tradicionālo mūziku, dejot un baudīt dažādus ēdienus.

Pilsētas svētku kulmināciju ievadīs tradicionālais pilsētas svētku gājiens. Plkst.17.40 no Kļavu ielas pie Kena parka gājiena dalībnieki dosies uz Vecpilsētas laukumu, kur plkst.18.00 notiks pilsētas svētku lielkoncerts "Mēs mīlam Jēkabpili". Gājienā aicināti doties fotoakcijas "Mēs mīlam Jēkabpili" dalībnieki, ģimenes, darba kolektīvi, biedrības, ikviens jēkabpilietis.

Koncertā jēkabpiliešus un pilsētas viesus priecēs pūtēju orķestra "Horizonts", deju kolektīvu "Delveri", "Kreicburga" un "Sadancis" priekšnesumi. Turpinājumā - koncertuzvedums "Karmena", mākslinieces Tatjanas Gavriļenko smilšu zīmējumu šovs, nominācijas "Gada jēkabpilietis" ieguvēju un akcijas "Mans labais kaimiņš" uzvarētāju sveikšana, kam sekos saksofonista Jāņa Daneviča, kā arī Intara Busuļa uzstāšanās.

Plkst.23.15 Daugavā, pretī Vecpilsētas laukumam, sāksies pilsētas svētku uguņošanas muzikālais uzdevums, kam sekos lielā pilsētas svētku balle kopā ar grupu "Rock’n’Berries" un DJ Jāni Balodi.

Līdz 9.jūlijam Jēkabpils pilsētvidē norisinās foto akcija "Mēs Jēkabpili", kurā ikviens jēkabpilietis vai pilsētas viesis aicināts nofotografēties līdzās lielai sirdij un izstāstīt, kādēļ mīl Jēkabpili.

No 5. līdz 9.jūlijam jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem būs iespēja izbraukt pa Daugavu ar liellaivu "Nameisis". Stundas braucienā atraktīva gida pavadībā ikviens varēs iepazīt interesantus faktus par Jēkabpili un baudīt lielisku pilsētas panorāmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)