Banner 980x90

Jēkabpilī sākti vairāki kriminālprocesi par naudas izkrāpšanu no iedzīvotājiem ar interneta starpniecību

Rīga, 4.apr., LETA. Valsts policijas (VP) Jēkabpils iecirknī februārī un martā ir sākti trīs kriminālprocesi par naudas izkrāpšanu no iedzīvotājiem ar interneta starpniecību, aģentūru LETA informēja VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece.

Veicot izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka visos gadījumos cietušajiem zvanīja no Zviedrijā reģistrētiem tālruņa numuriem. Cietušos krievu valodā uzrunāja vīrietis un sieviete. Divos gadījumos krāpnieki cietušajiem stāstīja, ka viņiem ir iespēja saņemt lielu naudas summu, piedaloties finanšu darījumos akciju biržā. Sietniece skaidroja, ka pirms pāris gadiem abi cietušie tiešām mēģināja pelnīt naudu šādā veidā. Savukārt trešajā gadījumā cietušajai personai piedāvāja saņemt laimestu no ārvalstu interneta vietnes.

Visos gadījumos naudas summas saņemšanai krāpnieki lūdza cietušajiem lejupielādēt un instalēt savos datoros Anydesk vai Coinbase programmu, ko viņi arī izdarīja. Pēc tam, lai veiktu naudas līdzekļu pārskaitīšanu, krāpnieki cietušajiem lūdza ievadīt internetbankas kodus. Aizbildinoties ar tehniskām kļūmēm, krāpnieki to lūdza izdarīt vairākas reizes pēc kārtas.

"Cietušie savā datorā neredzēja, kas reāli notiek internetbankā, bet tieši šajā laikā krāpnieki veica naudas līdzekļu pārskaitīšanu uz citiem kontiem. Tikai vienā no gadījumiem, nekavējoties informējot banku, izdevās apturēt naudas līdzekļu pārskaitīšanu un naudu veiksmīgi saglabāt," notikušo aprakstīja VP pārstāve.

Pašlaik sāktajos kriminālprocesos notiek izmeklēšana. Lai nekļūtu par krāpnieku upuriem, policisti atkārtoti brīdina iedzīvotājus nebūt lētticīgiem un neielaisties sarunās ar svešām personām. Ja tiek saņemts tālruņa zvans, īsziņa, vai e-pasts ar kārdinošu priekšlikumu naudas laimesta vai vērtīgas mantas iegūšanai, nekādā gadījumā neielaisties sarunās vai sarakstēs ar nepazīstamām personām, savos datoros neinstalēt nezināmas programmas, kā arī neizpaust savus personīgos un kredītkaršu datus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)