Banner 980x90

Jēkabpils domē notiek sarunas par varas maiņu

Rīga, 20.apr., LETA. Jēkabpils domē notiek sarunas par varas maiņu, šodien ziņo laikraksts "Diena".

Kā skaidro laikraksts, nestabilitātes galvenais iemesls ir varas sadrumstalotība domē. Par 13 vietām Jēkabpils domē cīnījās desmit partijas, no tām pārstāvniecību ieguva deviņas. Trīs mandātus saņēma Jēkabpils reģionālā partija (JRP), pa divām vietām Latvijas Zaļā partija (LZP) un "Saskaņa", bet no pārējām sešām partijām domē ievēlēja pa vienam deputātam.

Izmaiņas veicina deputāta, bijušā domes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča (JRP) partijas biedra Edgara Lambas lēmums vispirms pamest partiju un tad nolikt deputāta mandātu. Lambas vietā domē nāks Salcevičam lojāls JRP biedrs Aleksandrs Deinis.

Domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) laikrakstam sacīja, ka ir dažādas spekulācijas par iemesliem, kāpēc deputāts pēkšņi noliek arī mandātu. Mērs vairākas reizes uzsvēra, ka ir pateicīgs Lambam par padarīto darbu - neraugoties uz piederību JRP, viņš atbalstījis koalīciju, piemēram, balsojis par budžeta pieņemšanu.

Vienlaikus domē notiekot arī citas izmaiņas. Koalīciju atbalstošā Kristīne Ozola, kura ievēlēta no "Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-TB/LNNK", sākot pieslieties Salcevičam. Tagad katrā pusē ir seši deputāti. Varas maiņa domē ir atkarīga no deputāta Kaspara Ģirģena (KPV LV) - vai viņš paliks uzticīgs Ragainim, vai arī viņu izdosies pārvilināt.

Salcevičs par iespējamo varas maiņu runā atturīgi, taču varot saprast, ka daži koalīcijas deputāti ir vīlušies un būtu gatavi pārmaiņām. "Ar [Artusa] Kaimiņa deputātu viņi nerēķinās. Arī Kristīnei sasolīja amatu, bet pēc tam atņēma," skaidroja Salcevičs. Pēc vēlēšanām Ozola kļuva par mēra padomnieci, kuras alga bija 2000 eiro, taču drīz pēc tam viņa šo posteni atstāja, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs norādīja, ka abi amati nav savienojami, ko juridiskā padomniece nebija zinājusi.

Salcevičs būtu gatavas Ozolai piedāvāt domes priekšsēdētāja vietnieka amatu, bet jautāts, vai varētu solīt ari augstāko varas posteni pašvaldībā, Salcevičs atzinis: "Varbūt arī vajag jaunas asinis."

Uz laikraksta "Diena" jautājumu vai Ozola būtu gatava kļūt par priekšsēdētāju, viņa atbildējusi - ja domes vairākums to piedāvātu, tad piekristu

Koalīcijas līgumu viņa nebija parakstījusi, jo tajā līdzās LZP, Latvijas Zemnieku savienībai un Latgales partijai ir arī "Saskaņa". Viņa apstiprināja, ka sarunas par pārmaiņām notiek, bet tiklab tās varot arī nepienākt. Visu izšķirs Ģirģens.

Ģirģens "Dienai" atzina, ka atrodas ļoti grūtā situācijā. Viņš vēl vērtēšot, kurš modelis būtu iedzīvotāju interesēs un kurš cilvēks varēs apsolīt, ka spēs nodrošināt politisko stabilitāti un pārtraukt ieilgušos cīniņus, kas nav nākuši pilsētai par labu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)