Banner 980x90

Jēkabpils iedzīvotājus informēs par svarīgākajiem aspektiem krūts vēža profilaksē

Daugavpils, 4.okt., LETA. Lai informētu Jēkabpils iedzīvotājus par svarīgākajiem aspektiem krūts vēža profilaksē, 24.oktobrī plkst.12 Jēkabpils Valsts ģimnāzijā norisināsies Krūts vēža profilakses diena, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

"Par saslimstību ar krūts vēzi dzirdam arvien biežāk. Ar to slimo ne vien sirmas kundzes, bet arī jaunas, spēcīgas sievietes un slavenības. Tādēļ ir īpaši svarīgi zināt, kas veicina krūts vēža rašanos, kā to laicīgi atpazīt un kur vērsties pēc palīdzības, jo slimība ir bīstama, tomēr uzveicama," informē pasākuma rīkotāji.

Krūts vēža profilakses dienā interesentiem būs iespēja noklausīties praktizējošas onkoloģes - ķīmijterapeites ar 32 gadu darba stāžu Mārītes Andersones prezentāciju, kurā viņa stāstīs par krūts vēža tipiem, mūsdienīgākajām to ārstēšanas iespējām, kā arī dažādiem faktoriem, kuri veicina slimības attīstību.

Pēc lekcijas ikviens varēs uzdot jautājumus un iesaistīties diskusijā, kurā tiks minēti arī pozitīvie piemēri par to, kā slimību izdevies uzvarēt. Pasākuma apmeklētājām būs pieejama īpaša mulāža, ar kuras palīdzību iemācīties pareizi veikt krūšu pašpārbaudi, lai jebkura izmaiņa nepaliktu nepamanīta.

Krūts vēža profilakses diena tiek rīkota projektā "Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Jēkabpilī", ieeja tajā būs bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)