Banner 980x90

Jēkabpils kompānijas "Ošukalna" apgrozījums pērn audzis par 41%

Jēkabpils daudznozaru kompānijas SIA "Ošukalns" apgrozījums pērn audzis par 41%, sasniedzot 28,72 miljonus eiro salīdzinājumā ar 20,37 miljoniem iepriekšējā gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa palielinājusies no 2,13 miljoniem 2013.gadā līdz 2,14 miljoniem pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pagājušajā gadā uzņēmums turpinājis Latvijā iepirkto apaļkoku eksportu uz Ķīnu. Savukārt gada nogalē uz šo valsti sākts arī zāģmateriālu eksports.

Tāpat pērn sākta kokzāģētavas rekonstrukcija, turpināta šķeldas un skaidu ražošana, kas tiek izmantota siltuma un elektroenerģijas ražošanai biomasas koģenerācijas elektrostacijā, kā arī tiek pārdots Jēkabpils centralizētās siltumapgādes
vajadzībām.

Tāpat ziņojumā norādīts, ka lielāko daļu apgrozījuma veidoja ieņēmumi no ceļu būvniecības pasūtījuma, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu palielinājās par 20%, kā arī sekmīga bijusi kokskaidu brikešu realizācija. Kokskaidu brikešu lielākais noieta tirgus pārsvarā bija tuvējās Eiropas Savienības kaimiņvalstis.

"Ošukalns" dibināts 1993.gadā Viesītē un nodarbina 277 darbiniekus. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 504 eiro.

Kompānijas darbības virzieni ir kokapstrāde, ceļu būve, dabīgo izrakteņu ieguve, nekustamie īpašumi, kravas auto rezerves daļu tirdzniecība un kravas auto piekabju pārbūve, siltumenerģijas ražošana.

Uzņēmuma īpašnieki ar 33,33% kapitāldaļu katrs ir Aigars Nitišs, Aldis Buks un Ivars Dāboliņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)