Banner 980x90

Jēkabpils mērs: Novadu apvienošana varētu veicināt saprātīgāku investīciju plānošanu

Rīga, 19.jūn., LETA. Pašvaldību apvienošana varētu sekmēt saprātīgāku investīciju plānošanu, šodien, tiekoties ar tuvējo novadu deputātiem un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci, atzinis Jēkabpils mērs Aivars Kraps (GKML).

Pilsētas mērs paudis, ka atbalsta administratīvi teritoriālās reformas norisi, kas paredz apvienot bijušā Jēkabpils rajona teritoriju.

"Uz Jēkabpili brauc strādāt iedzīvotāji no apkārtējiem novadiem, tā kā uzskatu, ka mums ar novadiem jābūt kopā, tikai tā mēs attīstīsimies lielāki un spēcīgāki, protams, jābūt arī saprātīgai investīciju izmantošanai. Iepriekšējā plānošanas periodā izlietotie līdzekļi valstiskā līmenī, manuprāt, nebija pietiekami saprātīgi. Manā skatījumā mums ar novadiem ir jāskatās kopā, jāplāno investīcijas saprātīgi - sākot ar veloceliņu beidzot ar rūpnīcu -," atzinis Kraps.

Viņaprāt, pašvaldībām jāspēj iedzīvotājiem nodrošināt maksimāli labākas darbavietas un lielāku atalgojumu, kas ļaus noturēt iedzīvotājus.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izstrādātā administratīvi teritoriālā iedalījuma karte paredz ap Jēkabpili apvienot Aknīstes, Viesītes, Salas, Jēkabpils un Krustpils novadus. Kopējā pašvaldības platība varētu sasniegt 2992 kvadrātkilometrus, bet iedzīvotāju skaits - 41 000.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)