Banner 980x90

Jēkabpils pašvaldības budžeta deficīts sasniedz desmit miljonus eiro

Rīga, 7.febr., LETA. Jēkabpils pašvaldības 2019.gada budžeta deficīts sasniedz desmit miljonus eiro, liecina šodien apstiprinātie saistošie noteikumi.

Pašvaldības ieņēmumos tiek prognozēti 40 009 952 eiro, bet izdevumi plānoti 50 012 726 eiro apmērā.

Par budžeta prioritātēm noteikta Eiropas Savienības (ES) fondu finansēto projektu realizācija atbilstoši laika grafikam. Šim mērķim budžetā plānoti līdzekļi vairāk nekā 24 miljonu eiro apmērā, tajā skaitā pašvaldības budžeta finansējums aptuveni 350 000 eiro, fondu un valsts budžeta līdzekļi, kā arī aizņēmumi.

Izglītības attīstības koncepcijas realizācijai, tajā skaitā pedagogu profesionālās kompetences paaugstināšanai un programmas izstrādei jaunu pedagogu piesaistei, plānots pašvaldības budžeta finansējums 5000 eiro apmērā.

Par prioritāti noteikta arī sporta infrastruktūras attīstība - Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecība. Šim mērķim budžetā apstiprināti vairāk nekā 4,5 miljoni eiro, tajā skaitā viesnīcas Andreja Pormaļa ielā 106, Jēkabpilī, būvprojekta izstrādei.

Šogad plānots sākt arī pilsētas daudzdzīvokļu mikrorajonu labiekārtošanas darbus, tajā skaitā īpašuma tiesību apzināšana, potenciālo apbūves tiesību noformēšana. Paredzēts pašvaldības budžeta finansējums arī graustu nojaukšanas darbu turpināšanai, kas īstenots arī 2018.gada nogalē.

Plānots, ka ieceru īstenošanai pašvaldība šogad aizņemsies 9 984 952 eiro, un šie līdzekļi nepieciešami gan ES projektu līdzfinansēšanai, gan jaunām pašvaldības iniciatīvām.

Budžeta pieņemšanu ceturtdienas sēdē atbalstīja visi klātesošie deputāti, izņemot Kristīni Ozolu (VL-TB/LNNK). Sēdē nav piedalījušies Jēkabpils reģionālās partijas deputāti Leonīds Salcevičs un Māris Dimants.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)