Banner 980x90

Jēkabpils pilsētas pašvaldība atsakās no skolas gaitu uzsākšanai paredzētā pabalsta piesaistes minimālajai algai

Valmiera, 18.jūl., LETA. No 19.jūlija Jēkabpils pilsētas pašvaldība atsacīsies no pabalsta maznodrošināto ģimeņu atvašu mācību gada uzsākšanai piesaistes minimālajai algai, nosakot šī pabalsta lielumu 40 eiro apmērā, vēsta oficiālā publikācija "Latvijas vēstnesī".

Līdz šim pabalsts tikai piešķirts 10% apmērā no minimālās algas.

Ģimenes Jēkabpils Sociālajā dienestā varēs par katru bērnu saņemt talonu 40 eiro vērtībā, kas ir jāizlieto līdz gada beigām tirdzniecības vietās, kuras pieņem šos talonus. Pabalstu var pieprasīt no 1.jūlija līdz 30.novembrim.

Vēl pašvaldība noapaļojusi uz augšu pabalstu apjomus ārstēšanas un medikamentu iegādes izmaksām. Ģimenēm, kurās ir invaliditātes pensijas, vecuma pensijas vai sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējs, vai ģimenēm, kuru kopējie uzkrājumi nepārsniedz minimālo algu, tas ir no 142,29 uz 145 eiro gadā. Savukārt maznodrošinātai ģimenei vai personai tas ir no 213,43 uz 215 eiro gadā.

Tāpat Jēkabpils pilsētas pašvaldība noteikusi trīs mēnešu termiņu no skolēna braukšanas kartes beigām, lai pieteiktos pabalstam trūcīgo ģimeņu atvašu sabiedriskā transporta izmantošanai. Pabalsts ir puse no braukšanas kartes vērtības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)