Banner 980x90

Jēkabpils pilsētas pašvaldība iegādāsies vēsturisko bankas ēku Andreja Pormaļa ielā

Daugavpils, 9.marts, LETA. Jēkabpils dome nolēmusi izmantot pirmpirkuma tiesības uz nekustamo īpašumu Andreja Pormaļa ielā 11, Jēkabpilī, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šim nolūkam pašvaldība ņems Valsts kasē 230 000 eiro aizņēmumu ar atmaksas termiņu uz 20 gadiem.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) uzsver, ka šī ēka ir viens no unikālākajiem šāda tipa pilsētbūvniecības pieminekļiem ne tikai Jēkabpilī, bet arī reģionā un valstī.

Iegādājoties īpašumu, ēkā paredzēts izvietot Jēkabpils pilsētas bibliotēku ar mērķi uzlabot kultūras iestādes infrastruktūru un paaugstināt pakalpojumu kvalitāti.

Perspektīvā ēku iespējams izmantot arī tūrisma attīstībai, popularizējot kultūrvēsturisko Jēkabpils mantojumu un saglabājot vēsturisko bankas ēku.

Atbilstoši Jēkabpils pilsētas teritorijas plānojumam, ēkai piešķirts kultūras pieminekļa statuss. Zeme atrodas pilsētbūvniecības pieminekļa "Jēkabpils pilsētas vēsturiskais centrs" teritorijā. Ēka tiks saglabāta un popularizēta kā kultūras piemineklis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)