Banner 980x90

Jēkabpils pilsētas pašvaldība piedalīsies starptautiska tūrisma maršruta "Strūves ģeodēziskais loks" izveidē

Daugavpils, 27.febr., LETA. Jēkabpils pilsētas domes deputāti atbalstījuši pašvaldības dalību projektā, kas paredz starptautiska tūrisma maršruta "Strūves ģeodēziskais loks" izveidi, aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā.

Projekta "Starptautiska tūrisma maršruta "Strūves ģeodēziskais loks" izveide" apstiprināšanas gadījumā pašvaldība apņēmusies nodrošināt tam nepieciešamo līdzfinansējumu 18 000 eiro apmērā.

Projekts "Starptautiska tūrisma maršruta "Strūves ģeodēziskais loks" izveide" tika iesniegts Latvijas– Lietuvas– Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmā 2014.-2020.gadam, tā vadošais partneris ir Zemgales plānošanas reģions. Projekta gaitā ir plānots izveidot vienu starptautisku tūrisma maršrutu, kas palielinātu izpratni par zinātniskajiem sasniegumiem projekta reģionos, padarot šīs vietas pieejamākas un vērtīgākas tūrisma vajadzībām.

Jēkabpilī projekta gaitā plānots labiekārtot Strūves parku – atjaunot gājēju celiņu, nomainīt atpūtas soliņus, uzlabot apgaismojumu un uzstādīt bērnu izzinošās rotaļu ierīces, iegādāties aprīkojumu, kā arī izveidot izglītojošu mācību programmu par Vilhelmu Strūvi Krustpils pilī.

Projekta īstenošana plānota 24 mēnešus. Tā kopējās izmaksas ir 697 793 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)