Banner 980x90

Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadība respektē pašvaldības vadības nostāju attiecībā uz valdes maiņu

Daugavpils, 8.febr., LETA. Jēkabpils reģionālās slimnīcas pašreizējās valdes locekļi respektē Jēkabpils pilsētas pašvaldības vadības ieceri ieviest izmaiņas ārstniecības iestādes vadībā, aģentūrai LETA atzina pašreizējais Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētājs Ivars Zvīdris.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība ir Jēkabpils reģionālās slimnīcas kapitāldaļu turētājs, tai ir savs redzējums par iestādes turpmāko attīstību un arī tiesības veikt izmaiņas ārstniecības iestādes vadībā, atzina Zvīdris.

Zvīdris pieļāva, ka gan viņš, gan arī abi pārējie Jēkabpils reģionālās slimnīcas pašreizējās valdes locekļi - Gunta Dābola un Ruta Miķelsone - varētu turpināt darbu ārstniecības iestādē kā speciālisti savās profesionālajās jomās. Atalgojums, ko viņi saņems par savu darbu, protams būšot mazāks nekā līdz šim, jo valdes locekļu un speciālistu atalgojums slimnīcā atšķiroties.

Līdz šim Jēkabpils reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja alga ir bijusi nedaudz virs 3000 eiro, valdes locekļiem - 90% no valdes priekšsēdētāja atalgojuma apmēra jeb nedaudz zem 3000 eiro.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils pilsētas pašvaldība nolēmusi izsludināt konkursu uz slimnīcas valdes locekļu amatiem, lai realizētu jaunu Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstības stratēģiju.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP) skaidro, ka lēmums meklēt slimnīcai jaunu valdi pieņemts, lai ierobežotā finansējuma apstākļos ar jaunām un mūsdienīgām idejām spētu nodrošināt slimnīcas pamatuzdevumu izpildi - kvalitatīvu un modernu ārstniecības pakalpojumu sniegšanu, ārstniecības personāla piesaisti un mūsdienīga klientu apkalpošanas kultūru.

Pilsētas mērs uzsver, ka SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" ir viena no svarīgākajām un nozīmīgākajām pašvaldības kapitālsabiedrībām gan sociālo un veselības jautājumu risināšanā, gan arī tādēļ, ka tā ir lielākais darba devējs no visām Jēkabpils pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrībām. Pašvaldības vadībai esot vīzija par pilsētas kapitālsabiedrību attīstību, tostarp arī par Jēkabpils reģionālās slimnīcas attīstības stratēģiju.

Konkursu uz slimnīcas valdes locekļu amatiem plānots izsludināt jau februārī. Pašreizējā valde turpinās darbu līdz 30.aprīlim, kad paredzēts konkursa noslēgums un jaunās valdes stāšanās amatā.

Jēkabpils reģionālā slimnīcā strādā 65 ārsti, 199 vidējā ārstniecības personāla un 122 jaunākā ārstniecības personāla pārstāvji. Slimnīca nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību 24 stundas diennaktī un septiņu ārstu-speciālistu diennakts dežūras. Slimnīcā ir 15 nodaļas un 277 gultas vietas stacionārā.

Jēkabpils reģionālā slimnīca ir vienīgā ārstniecības iestāde Jēkabpils apkaimē, kas sniedz asins sagatavošanas pakalpojumu, nieru aizstājterapiju, otolaringoloģiskās operācijas, visai Austrumlatvijas zonai nodrošina jaundzimušo reanimāciju un aprūpi. Slimnīcā patlaban ir arī viens no labākajiem operāciju blokiem valstī gan medicīniskā aprīkojuma, gan telpu ziņā.

Slimnīcā tiek izmantotas tādas diagnostikas metodes kā datortomogrāfija, ultrasonogrāfija, tai skaitā asinsvadu dupleksā doplerogrāfija, ehokardiogrāfija, endoskopijas, osteodensitometrija, funkcionālā diagnostika un elektroencefalogrāfija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)