Banner 980x90

Jēkabpils slimnīca piesaistījusi 13 jaunos ārstus

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Jēkabpils pilsētas pašvaldība turpina pērn iesākto ārstniecības speciālistu stipendiju programmu, jo domes sēdē apstiprināts lēmums, kas paplašina atbalstāmo specialitāšu loku.

 Pašlaik programma paredz finansiāli atbalstīt vienu ķirurgu/traumatologu, divus ķirurgus, divus internistus, vienu kardiologu, divus anesteziologus/reanimatologus, vienu pediatru, vienu urologu, divus neirologus un vienu radiologu. Jānis Raščevskis skaidro, ka ar deviņiem jaunajiem ārstiem jau noslēgti līgumi: "Četri jaunie ārsti ir rezidenti, un septiņi – 4.līdz 6.kursa studenti." pilsētas informācijas portāls Jekabpils24.lv noskaidroja portālā Jekabpilslaiks.lv.

Stipendiju programmas pamatnoteikumi palikuši nemainīgi – finansiālu atbalstu var saņemt konkrētu specialitāšu medicīnas studenti, kuri pabeiguši vismaz trīs kursus un kuri apņemas vai nu jau studiju laikā, vai pēc studijām nostrādāt Jēkabpils reģionālajā slimnīcā trīs gadus. Pretējā gadījumā dome ir tiesīga lauzt līgumu un pieprasīt izmaksātās stipendijas atmaksu. Stipendijas apmērs ir 378 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas, un finansiālais atbalsts jaunajam ārstam tiek maksāts visu studiju vai rezidentūras laiku.
   


    
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)