Banner 980x90

Jēkabpils uzņēmēju biedrība pauž atbalstu pilsētas mēram Ragainim

Rīga, 25.apr., LETA. Jēkabpils uzņēmēju biedrība (JUB) nobažījusies par plānoto pilsētas mēra Raivja Ragaiņa (LZP) atbrīvošanu no amata un pauž atbalstu domes priekšsēdētājam, atklātā vēstulē domei paziņojusi biedrības valde.

JUB valde, kurā darbojas arī vairāki ar Ragaini vēlēšanās startējošie, taču domē neiekļuvušie uzņēmēji, uzskata, ka astoņi deputāti, kas iesnieguši pieprasījumu atbrīvot Ragaini, plāno ne tikai varas, bet arī domes ieturētā pilsētas attīstības kursa maiņu.

"JUB iepriekšējos divos gados ir bijusi teicama sadarbība ar pilsētas vadību un pašvaldību, kas vienmēr atbalstījusi pilsētas uzņēmējus, piesaistījusi uzņēmēju pārstāvjus nozīmīgu jautājumu lemšanā un nodrošinājusi labvēlīgus apstākļus uzņēmējdarbības vides sakārtošanā pilsētā. Turklāt - kas ir ne mazāk svarīgi - 2017.gadā pēc pašvaldību vēlēšanām apstiprinātā pilsētas dome ir demonstrējusi gan attīstības vīziju par pilsētas nākotni, gan veidus un pasākumus, kā sasniegt izvirzītos mērķus," pausts vēstulē.

JUB kā pilsētas uzņēmējus pārstāvoša organizācija izsaka pilnu atbalstu Ragainim un viņa komandai, cerot, ka uzņēmēju viedoklī ieklausīsies arī tie deputāti, kuri parakstījuši pieprasījumu par pilsētas mēra nomaiņu.

"JUB ir pārliecināta, ka domes vadītāja viens no galvenajiem uzdevumiem ir nodrošināt pilsētas sociāli ekonomisko attīstību, apvienojot, nevis šķeļot pilsētai svarīgu jautājumu risināšanā visus deputātus, neatkarīgi no to partiju piederības, ar ko, mūsuprāt, pašreizējais domes priekšsēdētājs ir veiksmīgi ticis galā," uzskata uzņēmēji.

Pēc biedrības domām, ne mazāk svarīga ir pilsētas vadības reputācija, kas ir viens no faktoriem, kas veido pilsētas tēlu gan vietējā, gan valsts līmenī. Līdz ar to, viņuprāt, ir nepieņemami, ka domes vadība varētu tikt uzticēta cilvēkiem, par kuru reputāciju ir šaubas, attiecīgi traucējot veidot sadarbību un uzticību jēkabpiliešu, arī uzņēmēju vidū, kā arī valstiskā līmenī pārstāvot pilsētas intereses.

Tāpēc organizācijas biedri aicina Jēkabpils domes deputātus balsot pēc katra sirdsapziņas, vispirms novērtējot reputāciju, padarītos darbus un pilsētas intereses.

Jau vēstīts, ka astoņi Jēkabpils domes deputāti, pārmetot domes priekšsēdētājam bezdarbību saistībā ar plānoto pašvaldību reformu un nespēju komunicēt, pieprasījuši sasaukt ārkārtas domes sēdi Ragaiņa atbrīvošanai no amata.

Ar mēra darbu nav apmierināti Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvji, tostarp bijušais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latgales partijas, partijas "KPV LV" deputāti, no "Saskaņas" ievēlētais Broņislavs Ivanovskis un Ragaiņa vietnieks Aivars Kraps. Domes ārkārtas sēde par priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata un jauna priekšsēdētāja ievēlēšanu sasaukta 30.aprīlī plkst.16.

Pēc pašvaldību vēlēšanām 2017.gadā balsojumam uz priekšsēdētāja amatu tika izvirzīti Ragainis un Salcevičs, bet Salcevičs savu kandidatūru neuzturēja, tāpēc balsojums notika par vienu kandidātu. Ragaini amatā atbalstīja 11 deputāti, bet divi - Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija) un Māris Dimants (Jēkabpils reģionālā partija) - bija pret.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)