Banner 980x90

Jūlijā notiks foto orientēšanās sacensības "Šķirošanas skrējiens Jēkabpilī"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 9.jūlijā Jēkabpils pilsētas svētku ietvaros notiks Latvijas Zaļā punkta foto orientēšanās sacensības "Šķirošanas skrējiens Jēkabpilī", pilsētas informācijas portālu Jekabpils24.lv informē sacensību organizatori.

Sacensības  organizētas sadarbībā ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA "Jēkabpils pakalpojumi" un pasākuma atbalstītājiem - veikaliem "Rimi", sulu ražotāju "Cido".  

Foto orientēšanās sacensības Jēkabpilī notiks pirmo reizi, lai pilsētnieku un pilsētas viesu vidū popularizētu atkritumu šķirošanu un atbildīgu attieksmi pret vidi.

AS "Latvijas Zaļais punkts" direktors Kaspars Zakulis: "Šogad mēs – Latvijas Zaļais punkts, kopā ar "Rimi Latvia" esam apvienojušies zem viena saukļa - "Mēs šķirojam. Pievienojies mums!". "Šķirošanas skrējiens Jēkabpilī" ir šķirošanas veicināšanas foto orientēšanās sacensības un šajā vasarā kopumā norisinās piecpadsmit Latvijas pilsētās. Aicinu visus iesaistīties un piedalīties šajās sacensībās, jo tas ir lielisks veids gan pavadīt labi laiku svaigā gaisā, aktīvi izkustoties, gan iepazīt savu pilsētu un iespējas šķirot, gan arī pacīnīties par lieliskām balvām."

Foto orientēšanās sacensībās ir aicināts piedalīties ikviens - ģimenes, bērni, jaunieši, darba kolēģi un arī pilsētas viesi.  Šīs sacensības ir lieliska iespēja ikvienam dalībniekam apvienot lietderīgo, veselīgo un patīkamo – sportiskā noskaņojumā, svaigā gaisā praksē uzzināt šķirošanas konteineru atrašanās vietas Jēkabpils pilsētā. Komanda būs jāapmeklē sacensību kontrolpunkti, kas atzīmēti kartē un visai komandai kopīgi ir jānofotografējas pie katra kontrolpunkta.

"Rimi Latvia" sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Bite: "Rimi" vienmēr interesējušas idejas, kas rosina saudzēt dabu. Esam priecīgi atbalstīt "Šķirošanas skrējienu", sagādājot svētkus jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem, reizē rūpējoties par tīrāku apkārtējo vidi un iestājoties par veselīgu dzīvesveidu. Aicinām iedzīvotājus šķirot atkritumus un "domāt zaļi" ne tikai "Šķirošanas skrējienā", bet arī ikdienā – nākt uz "Rimi" ar savu auduma maisiņu vai izvēlēties kādu no veikalos piedāvātajiem pārstrādāto materiālu iepakojumiem, lietot uzturā vairāk ekoloģisko produktu un izmantot dabai draudzīgus tīrīšanas līdzekļus – kopīgi padarot Latviju par zaļāku valsti".

SIA "Jēkabpils pakalpojumi" vadītājs Jānis Hauka: "Mums ir patiess prieks piedalīties šajā akcijā, kas atbalsta un popularizē videi draudzīgu dzīvesveidu. "Šķirošanas skrējiens" jēkabpiliešiem sniegs iespēju uzzināt atkritumu šķirošanas vietas, un piesaistīs uzmanību vides saudzēšanas iespējām."

Skrējiena "Dalības maksa" ir plastmasas (PET) pudele no katra komandas dalībnieka, kas būs jāiemet šķirošanas konteinerā pie reģistrēšanās punkta. 

"Šķirošanas skrējiena Jēkabpilī" noteikumi paredz, ka dalībniekiem divu stundu laikā ir jānofotografējas vismaz pie desmit kontrolpunktiem – numurētiem atkritumu šķirošanas konteineriem Jēkabpils pilsētā. Distanci drīkst veikt skrienot vai braucot ar velosipēdu. 

Reģistrēšanās un skrējiena starts tiks dots laukumā pie Jēkabpils tiesu nama, kur atradīsies AS "Latvijas Zaļais punkts" telts. Pasākuma laikā šeit varēs uzzināt gan par atkritumu šķirošanu, gan par videi draudzīgu dzīvesveidu.  Par mūziku un jautru noskaņu rūpēsies DJ Cimo.

Reģistrācija foto orientēšanās sacensībām sāksies plkst. 10.00 un "Šķirošanas skrējiena Jēkabpilī" starts tiks dots plkst. 11.00 un sacensības ilgs divas stundas. 

Par balvām rūpējas Latvijas Zaļā punkta uzticamais sadarbības partneris "Rimi Latvia". Galvenā balva – dāvanu karte 100 eiro vērtībā no veikala "Rimi" tiks izlozēta starp komandām, kas būs izpildījušas "Šķirošanas skrējiena" noteikumus – divu stundu laikā nofotografējušās vismaz pie desmit šķirošanas konteineriem. Savukārt komanda, kura būs atnesusi visvairāk plastmasas pudeļu, saņems dāvanu grozu no veikala "Rimi" 50 eiro vērtībā, kā arī atraktīvākā komanda saņems speciālbalvu no Jēkabpils vides apsaimniekošanas uzņēmuma "Jēkabpils pakalpojumi". 
 
Foto orientēšanās sacensību nolikums un pieteikšanās - AS "Latvijas Zaļais punkts" mājas lapā – "www.zalais.lv".

"Šķirošanas skrējienu Jēkabpilī’" rīko AS "Latvijas Zaļais punkts" sadarbībā ar atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu "Jēkabpils pakalpojumi", veikaliem "Rimi Latvia" un AS "CIDO grupa". 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)