Banner 980x90

Kopā ar domes priekšsēdētāju ievēlētie Viesītes novada deputāti šogad startēs no vairākiem sarakstiem

Jelgava, 20.apr., LETA. Trīs deputāti, kas šajā sasaukumā Viesītes novada domē ievēlēti līdz ar priekšsēdētāju Jāni Dimitrijevu no apvienības "Mēs - Viesītes novadam un Sēlijai", šogad startēs no diviem dažādiem sarakstiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Jau vēstīts, ka pats Dimitrijevs uz amatu domē vairs nepretendēs.

Pašlaik novada vēlēšanu komisijai iesniegti divi saraksti.

Vēlēšanās piedalīsies apvienība ar Dimitrijeva sarakstam līdzīgu nosaukumu - nacionālā apvienība "Viesītes novadam un Sēlijai". Tajā kā līdere pieteikta pašvaldības projektu administratore Laura Liepiņa, starp kandidātiem ir arī deputāti Aina Pečauska un Andris Baldunčiks, kuri iepriekš startēja kopā ar domes priekšsēdētāju.

Savā priekšvēlēšanu programmā apvienība sola, piemēram, rūpēties par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta posteņa saglabāšanu Viesītē, radīt uzņēmējiem draudzīgu un labvēlīgu vidi jaunu investīciju piesaistei, attīstīt tūrisma piedāvājumu, tai skaitā aktīvo tūrismu, sakārtot pašvaldības ceļus un atkritumu apsaimniekošanu. Apvienība cer arī paaugstināt izglītības iestāžu konkurētspēju, uzlabojot mācību procesa kvalitāti un materiāltehnisko bāzi, attīstīt efektīvu pašvaldības pārvaldes struktūru un sasniegt citus mērķus.

Savukārt vēl viena deputāte, kas šajā sasaukumā ievēlēta no priekšsēdētāja apvienības, ir Svetlana Andruškeviča. Šogad viņa pārstāv sarakstu "Viesītes novads - mūsu mājas", kura līderis ir pašvaldības izpilddirektors Alfons Žuks. Šajā apvienībā, tāpat kā iepriekš, startē arī esošie deputāti Roberts Orups un Māris Malcenieks.

Arī apvienība "Viesītes novads - mūsu mājas" plāno pievērsties ceļu sakārtošanai, tūrisma infrastruktūras un dalīto atkritumu sistēmas sakārtošanai. Priekšvēlēšanu programma paredz arī veicināt tradicionālās un netradicionālās lauksaimniecības produkcijas ražošanu.

Viesītes novada domē ir deviņas deputātu vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)