Banner 980x90

Krustpils novadā notiks mecenātu Vējiņu piemiņai veltītas jaunsargu orientēšanās sacensības

Daugavpils, 12.okt., LETA. Sestdien, 14.oktobrī, Krustpils novada Timsmales ezera apkārtnē notiks Latvijas patriotu un valsts aizsardzības sistēmas mecenātu Ainas un Jāņa Vējiņu piemiņai veltītas jaunsargu orientēšanās sacensības "Vējiņu kauss", aģentūru LETA informēja Jaunsardzes un informācijas centra sabiedrisko attiecību speciāliste Vineta Žilinska.

Sacensībās piedalīsies gandrīz 200 jaunsargi no visas Latvijas. Sacensību atklāšana notiks plkst.10.30, pēc tam sekos orientēšanās sacensības Timsmales ezera apkārtnē, aizaugušās pļavās un krūmājos. Uzvarētāju apbalvošana paredzēta plkst.15.30.

Jaunsardzes un informācijas centrs orientēšanās sacensības organizē, lai saglabātu un uzturētu Ainas un Jāņa Vējiņu piemiņu, stāstītu jaunsargiem par patriotismu un vērtībām, nesavtīgumu, mācītu vēsturi, izzinot reālu cilvēku likteņgaitas trimdā.

"Vējiņu kauss" iedibināts kā ikgadēja tradīcija, un sacensības katru gadu notiek kādā no Latvijas novadiem. Pirmās šāda veida sacensības norisinājās 2014.gadā Vidzemē, Cēsīs, 2015.gadā - Latgalē, Balvos, 2016.gadā - Kurzemē, Saldū. Šogad sacensības Jaunsardzes un informācijas centrs rīko sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju.

Turpinot Ainas un Jāņa Vējiņu iesākto darbu, šogad dēls Arnis Ivars Vējiņš un vedekla Anita Velga Vējiņa atbalstīs sacensības ar balvām. Viņi apņēmušies stiprināt Jaunsardzi arī turpmāk, atbalstot centīgākos, mērķtiecīgākos un labākos jaunsargus ar pašu sarūpētām īpašām balvām.

Kā norādīja Žilinska, Aina Rita Vējiņa un Jānis Rudolfs Vējiņš bija nesavtīgi mecenāti, kas, dzīvojot Austrālijā, rūpējās par Latvijas nākotni un valstiskuma stiprināšanu. Vējiņš ar Jaunsardzi sadarbojās kopš 1996.gada, sniedzot gan finansiālu atbalstu Jaunsargu balvu fondam, gan materiāltehniskos līdzekļus. Viņi atbalstīja arī Latvijas Nacionālo aizsardzības akadēmiju un Zemessardzi. Vējiņi paši nesavtīgi ziedoja un organizēja Austrālijas latviešu ziedojumus, lai atbalstītu projektus Latvijā, ticot, ka šis atbalsts nostiprinās patriotismu, veidos jaunu paaudzi, kas piepildīs sapni par pašapzinīgu, savā kultūrā dziļi sakņotu un pārtikušu valsti un sabiedrību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)