Banner 980x90

Krustpils novada pašvaldības izdevumi ieplānoti par pusmiljonu lielāki nekā pērn

Rīga, 21.febr., LETA. Krustpils novada pašvaldības pamatbudžeta izdevumi šogad ieplānoti 9 441 710 eiro apmērā, kas par pusmiljonu eiro pārsniedz 2018.gada izpildi, aģentūra LETA uzzināja novada domē.

Pamatbudžeta ieņēmumi šogad plānoti 7 975 464 eiro apmērā, kas ir par 425 000 mazāk nekā pērnā gada izpildes rādītāji. Lielāko īpatsvaru no ieņēmumiem veido iedzīvotāju ienākuma nodoklis - 32% -, nākamā lielākā pozīcija ir pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fonds, kas nodrošina teju piektdaļu no visiem līdzekļiem.

Pamatbudžeta izdevumi apstiprināti 9 441 710 eiro apmērā, kas ir par 563 000 eiro vairāk nekā 2018.gada izpilde. Lielākie izdevumi plānoti izglītības funkciju nodrošināšanai - 32% no visiem izdevumiem -, nākamās lielākās pozīcijas ir izdevumi pašvaldības teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai, sociālo funkciju nodrošināšanai.

Pašvaldības budžeta, kas trešdien domes sēdē apstiprināts vienbalsīgi, galvenās budžeta prioritātes ir pašvaldības investīciju projektu nodrošināšana, ceļu infrastruktūras uzlabošana, vispārējās vidējās, pamatizglītības un pirmskolas izglītības pieejamības, sociālo vajadzību nodrošināšana, demogrāfijas pasākumu atbalsts, kā arī kultūras, sporta aktivitāšu, brīvā laika pavadīšanas iespēju nodrošināšana ikvienam novada iedzīvotājam.

Šogad plānots veikt Mežāres kultūras nama rekonstrukciju, un projektu plānots realizēt par Eiropas Reģionālās attīstības fonda un aizņēmuma līdzekļiem. Aizņēmums no Valsts kases tiek plānots arī, lai īstenotu pašvaldības investīciju projektus "Gājēju un veloceliņa izbūve no Zīlānu ciema līdz Jaunās muižas ciemam" un "Gājēju un veloceliņa izveide no Spunģēniem līdz Jēkabpils pilsētai".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)