Banner 980x90

Krustpils pilī varēs ieskatīties Kurzemes hercoga galma buduārā

Daugavpils, 16.marts, LETA. Nākamnedēļ, 23.martā, plkst.17.30 Jēkabpilī, Krustpils pilī notiks cikla "Ceturtdiena pilī" pasākums, kura gaitā varēs ieskatīties Kurzemes hercoga galma buduārā un gūt priekšstatu par ģērbšanās kultūru 16.- 17.gadsimtā.

Kā aģentūru LETA informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldībā, šoreiz pasākuma rīkotāji piedāvās tā dalībniekiem ieskatīties pils vēsturē, iepazīties ar dziedniecības paņēmieniem viduslaikos un pievērsties renesanses perioda modes tendencēm.

Apģērbs renesanses periodā ieguva jaunu izskatu. Tērpos un cilvēka ķermenī valdīja dabiskums, kas arī kļuva par skaistuma etalonu. Pirmo reizi apģērbā strikti tika nodalīti svārki un tērpa augšdaļa. Modē ienāca rotas no zelta, kas izgreznoja apģērbu un vienlaikus pildīja kukaiņu atbaidītāju funkciju.

Baronu fon Korfu dzimtas pārstāvji, kas ilgus gadus dzīvoja Krustpils pilī, rūpīgi sekoja visām pasaules modes tendencēm. Dāmas, ietērpjoties jaunajos tērpos, ar lepnumu demonstrēja tos vietējās sabiedrības pārstāvjiem.

Iespēja uzzināt vairāk par ģērbšanās tendencēm, rotām un skaistumkopšanu pasākuma gaitā sniegs arī Bauskas pils muzeja kolēģi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)