Banner 980x90

Kvalitatīva foto tehnika – Tavs labākais kompanjons Latvijas zelta rudens iemūžināšanai

Foto: Stocksnap.io
Foto: Stocksnap.io
Tā kā dzīvojam mērenajā klimata joslā, mums ir paveicies ar iespēju izbaudīt veselus četrus gadalaikus un to piedāvāto apbrīnojamo dabas skaistumu.

♦ Saudzīgajās ziemās varam priecāties par apsnigušiem koku zariem un bērniem slidotavās, doties uz kalnu un izslēpoties pēc sirds patikas, kā arī pacienāt meža dzīvnieciņus, koku zaros iekarot burkānus, ābolus, kāpostus un citus gardumus.
♦ Pavasaros varam vērot, kā mostas daba, kā viss plaukst un zeļ, kā sniegpulkstenīši spraucas no zemes, zied ievas un ābeles, un no tālā ceļa atgriežas gājputni.
♦ Vasarās daba priecē ar margrietiņu, madaru, gundegu, raspodiņu, āboliņu un citu puķu pilnām pļavām, ļaužu čalu apskaņotām pludmalēm un burvīgiem saulrietiem.
♦ Rudens dod iespēju apskatīt Latviju, ietērptu zelta krāsās, vietām akcentam piešķirot pa ugunīgai kļavai; vērot un klausīties, kā garajā ceļā dodas stārķi, dzērves un citi gājputni.

Lai varētu iemūžināt šo gadalaiku skaistumu un vēlāk pakavēties atmiņās, nepieciešama kvalitatīva foto tehnika. Taču tas nav viss – lai ar to uzņemtu patiesi skaistus attēlus, jāzina, kurp doties gleznaino skatu meklējumos. Iepazīsties ar katra Latvijas novada skaistākajām vietām, kurās iemūžināt zelta rudeni!

Latgale ir vairāk nekā tikai ezeru zeme
Šķiet, katram ir skaidrs – jo augstāk stāvēsi, jo tālāk redzēsi. Trešā daļa no Latvijas augstākajiem pauguriem atrodas tieši Latgalē, kas gan vairāk zināma kā zilo ezeru zeme. Lai acij pavērtos iespējami daudz dabas skaistuma, dodies uz kādu no Latgales augstākajiem pauguriem:
• Lielo liepu kalnu (289,3 m vjl.);
• Dzerkaļu kalnu (286,3 m vjl.)’
• Dubuļu kalnu (273,8 m vjl.);
• Karaļu kalnu (272,7 m vjl.)!

Foto tehnika lieliski noderēs arī fantastisko rudens krāsu un dabas skatu iemūžināšanai Teiču dabas rezervātā, kur pa dažādām takām gida pavadībā varēsi mērot vairākus kilometrus garu ceļu pa Teiču purvu, kā arī uzkāpt 27 m augstā skatu tornī Kristakrūgā. Ņem vērā – purvs pieejams apmeklētājiem no 1. jūnija līdz 31. oktobrim un apmeklējams tikai gida pavadībā grupās līdz 15 cilvēkiem!

Ja vēlies rudeni baudīt bez gida kompānijas, dodies uz gleznaino Daugavas loku dabas parku, kur no skatu torņa apskatāms arī leģendārais "pieclatnieka skats"!

No Latgales kalniem uz Vidzemes mežiem
Lielākoties, izdzirdot vārdu salikumu "zelta rudens", prātā nāk Siguldas gleznainie skati un sārtā Turaidas pils uz zeltītu lapu meža fona. Uz Siguldu zelta rudeni meklēt dodas patiesi liels skaits cilvēku, tādēļ, ja nevēlies pīties ļaužu masās, dodies uz Līgatnes dabas taku – arī tur foto tehnika būs lielisks sabiedrotais skatu iemūžināšanā. Bet, ja nevēlies staigāt pa kalnu takām, dodies uz kādu no skaistajiem Vidzemes parkiem:
• Kalsnavas arborētumu;
• Skrīveru dendroloģisko parku;
• Salaspils botānisko dārzu.

Foto tehnika lieti noderēs arī šajos parkos esošo krāšņumu iemūžināšanai.

Zemgales līdzenumu valdzinājums
Lielisku estētisko un emocionālo baudījumu zelta rudens medību laikā Tev sniegs arī Zemgalē esošais Tērvetes dabas parks. Tas patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem – Tērvetes dabas parkā ir Pasaku mežs, kuru apdzīvojuši dažādi no koka izgrebti Annas Brigaderes pasaku tēli. Šeit foto tehnika noderēs ne tikai pašas dabas skaistuma, bet arī bērnu prieka un sajūsmas iemūžināšanai. Vēl Zemgalē ir apskatāmi divi satriecoši skaisti purvi:
• Cenas tīrelis;
• Lielais Ķemeru tīrelis.

Dodoties ekskursijā uz purvu, ielāgo – turies tikai uz takas, lai iztiktu bez nepatīkamiem pārsteigumiem, piemēram, akaču veidolā!

Kurzemes zelts, spēlējot "augstāk par zemi"
Savs rudens skaistums un šarms ir atrodams arī Kurzemē. Protams, viena no skaistākajām pilsētām – Kuldīga – noteikti jāiekļauj apmeklējamo objektu sarakstā, ja tiek plānots brauciens rudens medībās uz Kurzemi, taču foto tehnika jāsagatavo īpašu ainavu iemūžināšanai tieši no Kuldīgas sarkano ķieģeļu tilta: fantastiski skati paveras ne tikai uz Ventas Rumbas pusi, bet arī otrpus tiltam. Ja Kuldīga nevilina, dodies uz Slīteri, kur Tev būs iespēja izstaigāt Slīteres nacionālo parku un uzkāpt Slīteres bākā, no kuras Tavai un kameras acij pavērsies fantastisks skats pāri mežiem un kāpām līdz pat jūrai!
Foto: Stocksnap.ioFoto: Stocksnap.io


Elpu aizraujoši skati uz ūdens
Alternatīvs veids, kā medīt Latvijas zelta rudens skaistumu, ir ar kuģīša palīdzību. Izmanto iespēju pavizināties pa Daugavu ar kuģīti "Vīgante", kas pieejams Koknesē, Vikingu laivu Liepkalnos vai kuģīti "Baltā kaza", kura piestātnes atrodamas gan Skrīveros, gan Jaunjelgavā – Tev būs iespēja vērot fantastiskus skatus uz Daugavas senleju no neierasta skatu punkta! Tomēr šādā gadījumā parūpējies par to, lai Tava foto tehnika būtu sagatavota iespējamai saskarei ar mitrumu!

Ja vēlies doties zelta rudens medībās, bet Tev nav nepieciešamās tehnikas, nebēdā! Apmeklē viedveikalu 1a.lv un apskati tur pieejamo foto tehnikas piedāvājumu – Tu noteikti atradīsi sev piemērotāko foto kameru! Turklāt 1a.lv piedāvā to iegādāties līzingā. Baudi rudeni bez bēdām!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)