Banner 980x90

Latvijas otro mazāko pamatskolu šogad neslēgs

Daugavpils, 21.sept., LETA. Jēkabpils novadā esošā Dunavas pamatskola, kurā patlaban mācās vien 17 skolēni, šogad netiks slēgta, aģentūrai LETA pastāstīja Jēkabpils novada Izglītības un kultūras pārvaldes vadītāja Anda Ķiploka.

Pēc skolēnu skaita šī ir otra mazākā Latvijas pamatskola, bet iepriekšējā mācību gadā tā bija topa pirmajā vietā.

Ķiploka skaidroja, ka šogad skola bija rēķinājusies ar vismaz 22 apmācāmajiem, taču vairākas daudzbērnu ģimenes pārcēlās uz dzīvi citviet. Pašvaldība prognozē, ka nākamgad pamatskolas pirmajā klasē skolas gaitas varētu sākt divi līdz trīs bērni.

Pamatskolas slēgšanas gadījumā tuvākā mācību iestāde ir 15 - 20 kilometru attālumā, skaidroja domes pārstāve, norādot, ka ne visi vecāki katru dienu varēs savus bērnus tik tālu izvadāt. "Rezultātā ģimenes ar skolas vecuma bērniem var pieņemt lēmumu pārcelties uz dzīvi citviet. Arī darbu zaudējušie skolotāji un tehniskais personāls var pieņemt līdzīgu lēmumu. Tādējādi iedzīvotāju skaits Dunavas skolas apkaimē var būtiski samazināties, kas demogrāfisko situāciju pašvaldībā vēl vairāk sarežģīs," vērtēja Ķiploka.

Savukārt līdzekļu ekonomija no skolas slēgšanas būšot neliela, jo pašvaldībai tāpat nākšoties uzturēt skolas telpas. Atrast kādu, kas uzņemtos to apsaimniekošanu nebūtu viegli, skaidroja pārvaldes vadītāja.

Par skolas turpmāko likteni, ņemot vērā situāciju, prognozes un likumdošanas aktus, lems pašvaldības deputāti, piebilda Ķiploka. Lēmums varētu tikt pieņemts oktobrī - novembrī.

"https://infogram.com/skolenu-skaita-izmainas-20172018macibu-gada-1g0gmjz910g3p1q"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)