Banner 980x90

Lidojums ar deltaplānu – kāpēc izmēģināt to jau šovasar

Vasara ir tas laiks, kad gribam ļaujies atpūtai, piedzīvojumiem, gūt patīkamas emocijas, kas uzlādētu tumšajiem gada mēnešiem. Tāpēc arī vasara ir iecienītākais atvaļinājumu laiks. Sportiskas un aktīvas nodarbes, dažādi piedzīvojumi un adrenalīna gūšana ir iecienīti veidi, kā pavadīt laiku gada siltajos mēnešos. Tad nu gribam jūs pamudināt šajā vasarā izmēģināt vēl vienu interesantu un aizraujošu nodarbi – lidojumu ar deltaplānu.

Kas ir deltaplāns
Deltaplāns ir lidaparāts, kas izceļas ar savu nelielo izmēru, vieglumu, tam raksturīgs elastīgs trīsstūrveida spārns. Deltaplāni ir gan bez motora, gan motorizēti. Motodeltaplāns parasti domāts vienam pasažierim un pilotam, kurš vada lidaparātu. Motorizēts deltaplāns jau dažās sekundēs var atrauties no zemes vai ūdens un pacelties augstu gaisā. Ja tā labi padomā, tad noteikti daudzi būs pamanījuši virs pilsētas vai citām teritorijām lidojam nelielus lidaparātus ar deltaplānam raksturīgo trīsstūra spārnu. Visbiežāk tie ir motorizētie deltaplāni, kas izvizina piedzīvojumu un adrenalīnu alkstošus atpūtniekus.

Kāpēc kaut vienreiz izmēģināt deltaplānu
Kāpēc lidojums ar deltaplānu ir tik īpašs? Ar ko tas atšķiras no lidojuma mazā lidmašīnā vai citiem aktīvās atpūtas veidiem?
• Zeme no putna lidojuma. Deltaplāns ir ideāli piemērots, lai netraucēti izbaudītu Latvijas ainavas no putna lidojuma. Tie būs elpu aizraujoši skati, kas ļaus paskatīties uz vietām, ko pazīstat, ar citām acīm.
Brīvības sajūta un saskare ar debesīm. Pacelšanās gaisā, brīvais lidojums un atvērtības sajūta, ko nodrošina deltaplāns, ir lieliska. Tā nav lidmašīna, kur visapkārt ir kabīne un jāskatās pa logu. Detaplānā pasažieris ir saskarē ar gaisu, izjūt plašumu, vēju.
Estētisks baudījums, ko iemūžināt video vai foto. Lidojot ar deltaplānu, var iemūžināt lieliskos skatus gan foto, gan video formātā. Tās būs neparastas un unikālas bildes, ko izmantot dažādiem mērķiem.
Adrenalīns un īsta piedzīvojuma sajūta. Lai gan lidojums ir drošs un deltaplāns ir pieredzējuša pilota rokās, pasažieriem vienalga ir satraukuma sajūta pirms lidojuma, tiek gūts adrenalīns un spilgtas emocijas.

Kā tikt pie lidojuma ar deltaplānu
Lidojumu ar deltaplānu piedāvā vairāki pakalpojumu sniedzēji. Par visiem tiem vienuviet var uzzināt vietnē "Lieliska Dāvana", kur apkopoti vairāk nekā 1000 dažādu pakalpojumu, ko iespējams iegādāties dāvanu kartes veidā. To starpā ir arī lidojumi ar deltaplānu. Lidojumi pieejami dažādās Latvijas vietās, atliek tikai izvēlēties sev tīkamāko un ērtāko variantu. Iespējams arī lidojums virs Rīgas, kas piedāvā it kā tik zināmo pilsētu un ainavas izbaudīt pavisam no cita skatpunkta. Lidojums ar deltaplānu arī būs izklaide, kas neprasīs pārāk lielus izdevumus, jo vidēji viens lidojums izmaksā 25–30 eiro. Tā arī var būt ļoti laba dāvana, ja nepieciešams apsveikt kādu vasaras jubilāru, kuram noderētu lielisks piedzīvojums nedaudz virs zemes. Lidojums noteikti sniegs nebijušas izjūtas, kas vēl ilgi paliks atmiņā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)