Banner 980x90

Līdz aprīlim pieņems ģimenes ārstu pieteikumus prakšu attīstības atbalsta saņemšanai

Rīga, 22.febr., LETA. Veselības ministrija (VM) aicina ģimenes ārstus pieteikties Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstam ģimenes ārstu prakšu attīstībai, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

Šobrīd Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi atklātu projektu iesniegumu atlasi. Projektu iesniegumus CFLA var iesniegt no 25.februāra līdz 24.aprīlim.

Pirmajā projektu iesniegumu atlases apakškārtā, kas paredz atbalstu individuālo ģimenes ārsta prakšu un ģimenes ārstu sadarbības prakšu attīstībai pieejamais attiecināmais finansējums ir 3,7 miljoni eiro. Lai veicinātu ģimenes ārstu prakšu attīstību un uzlabotu pacientiem veselības aprūpes pieejamību, ģimenes ārstu prakses varēs piesaistīt ES finansējumu līdz 10 000 eiro uz vienu praksi.

ES fondu atbalsts tiks sniegts gan individuālo ģimenes ārstu prakšu attīstībai, gan praksēm, kuras noslēgušas sadarbības līgumu. Individuālā ģimenes ārstu prakse, kas turpinās darbu tāpat kā līdz šim, savai attīstībai varēs piesaistīt finansējumu no ES struktūrfondiem līdz 8000 eiro vai līdz 10 0000 eiro gadījumā, ja konkrētai praksei ir vairākas pakalpojuma sniegšanas vietas.

Savukārt prakses, kuras noslēgušas sadarbības līgumu, katra varēs piesaistīt savai attīstībai līdz 10 000 eiro. Tās var būt divas līdz piecas ģimenes ārstu prakses, kas atradīsies vienā vai dažādās adresēs līdz piecu kilometru attālumā viena no otras. Šādās praksēs būs pieejams plašāks veselības aprūpes pakalpojumu klāsts, piemēram, vismaz viens no tādiem speciālistiem kā pediatrs, fizioterapeits, vecmāte un ginekologs. Lai nodrošinātu labāku veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību pacientiem tiks nodrošināts garāks darba laiks - sadarbības prakšu kopējais darba laiks darba dienās būs vismaz 11 stundas.

Strapcāne informēja, ka ar ES struktūrfondu atbalstu plānots atbalstīt vismaz 535 ģimenes ārstu prakšu attīstību, lai uzlabotu kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru. Ģimenes ārstiem tiek dota iespēja iegādāties gan medicīniskās tehnoloģijas, gan mēbeles, gan saimnieciskās ierīces un aprīkojumu, kā arī informācijas tehnoloģiju aprīkojumu. Tāpat projektu ietvaros ir atbalstāma būvniecība un ar to saistītās izmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)