Banner 980x90

Līdz ar bērnudārza "Bērziņš" nosiltināšanu Jēkabpilī renovētas visas pirmsskolas izglītības iestādes

Rīga, 2.sept., LETA. Šodien pēc renovācijas svinīgi atklāta pirmsskolas izglītības iestāde "Bērziņš" Jēkabpilī, un līdz ar to pilsētās nosiltināti visi bērnudārzi, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Renovētajās telpās mācības šogad sāka 120 audzēkņi.

Pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) telpu atklāšanas pasākumā izteicis gandarījumu, ka jaunā paaudze var augt un mācīties skaistās, ergonomiskās un drošās telpās, jo līdz ar "Bērziņa" atjaunošanu visās Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestādēs ir veikti energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumi.

Vienošanās ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta "PII "Bērziņš" ēkas atjaunošana un energoefektivitātes paaugstināšana" īstenošanu noslēgta februāra sākumā. Lai novērstu konstatētās ēkas energoefektivitātes problēmas, par projekta finansējumu tika veikta malkas katlu nomaiņa pret granulu katliem, ēku ārsienas siltinātas ar siltumizolācijas materiālu, veikta pamatu un cokola sienu papildu siltināšana ar ekstrudēta putu polistirola plātnēm, pirmā stāva grīdas un savietotā jumta siltināšana.

Tāpat veikta visu logu un ārdurvju nomaiņa, mehāniskās ventilācijas izbūve, savukārt esošais apgaismojums nomainīts pret energoefektīvu LED apgaismojumu. Tāpat veikti arī papildu darbi, lai atjaunotu ūdensvada un kanalizācijas tīklus, elektrotīklus un labiekārtotu teritoriju. Teritorijā atjaunots segums un bērnu nojumes ar jaunākām rotaļu iekārtām, kā arī iestādīti jauni koki un apstādījumi. 

Projekta kopējās izmaksas ir 1 623 842 eiro, no kuriem 447 205 eiro ir Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Jau vēstīts, ka pirmsskolas izglītības iestādes "Bērziņš" siltināšanai Jēkabpils pašvaldība aizņēmusies 1 080 000 eiro. 

Aizņēmuma atmaksas termiņš būs 30 gadi. Pamatsummas atmaksu pašvaldība sāks pēc trīs gadiem.

Pašvaldības noslēgtais iepirkums liecina, ka bērnudārza atjaunošanu par 1,4 miljoniem eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, veicis vietējais uzņēmums SIA "Ošukalns celtniecība", kas izvēlēta trīs pretendentu konkurencē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)