Banner 980x90

NMPD vadītāja: Brīvdienās jaunus atlūgumus neesam saņēmuši

Rīga, 12.nov., LETA. Sākot skaļi runāt par problēmām Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD), situācija dienestā ir nedaudz nomierinājusies, šorīt Latvijas Radio stāstīja NMPD vadītāja Liene Cipule.

Pa brīvdienām neesam saņēmuši nevienu iesniegumu par aiziešanu no darba, darbinieki ir saliedējušies un gatavi uzklausīt iespējamos situācijas risinājumus, stāstīja Cipule.

Cipule apgalvoja, ka resursu trūkums NMPD ir ilgstošs un ir bijis uz robežas, lai ārkārtas situāciju izsludinātu jau agrāk, bet tad šoruden parādījušās runas, ka, iespējams, varētu aizkavēties algu palielināšana, kas radījis stresa vidi un novedis pie vairāku atlūgumu iesniegšanas. Kopumā pēdējās dienās iesniegti 15 atlūgumi, un, ja to skaits vēl pieaugtu, situācija varētu kļūt dramatiska, vērtēja NMPD vadītāja.

NMPD pārstāve lēsa, ka cilvēku dienestā trūkst virknes iemeslu dēļ, piemēram, pēc izdienas ieviešanas aizgājis liels skaits cilvēku, kuru vietā joprojām jāmeklē jauni, valsts kādu laiku vairs neapmaksā NMPD darbinieku mācības u.tml.

Martā Cipule par stāvokli NMPD iesniegusi ziņojumu Veselības ministrijā (VM), maijā iesniegts audita ziņojums, bet vasarā veiktas pārmaiņas, kuras VM vadību uztvērusi ar izpratni. Cipule apgalvoja, ka pārmaiņas varējušas notikt tikai tāpēc, ka bija solījumi palielināt algas, kas tagad publiski apšaubīti.

Cipule uzsvēra, ka NMPD medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem nodrošinās, tomēr viņa aicina sabiedrību vairāk padomāt par NMPD atslogošanu un pašiem doties uz slimnīcām un konsultēties ar ģimenes ārstiem, jo aptuveni puse izsaukumu joprojām neatbilst neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanas kritērijiem.

NMPD vadība esot arī izstrādājusi plānu, kā kritiskās situācijās Rīgai piesaistīt blakus reģionu brigādes, ar kuru šodien iepazīstinās VM.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)