Banner 980x90

papildināta - Ar septiņu deputātu balsīm Ragaini gāž no Jēkabpils mēra krēsla

(Pievienota 6.-8.rindkopa.)

Rīga, 30.apr., LETA. Ar septiņu deputātu balsīm "par" otrdien no amata gāzts Jēkabpils mērs Raivis Ragainis (LZP), aģentūra LETA uzzināja domē.

Domes sēdē neuzticību izteikušie deputāti mēram pārmeta nespēju komunicēt, deputātu priekšlikumu ignorēšanu.

Savukārt bijušais domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs (Jēkabpils reģionālā partija) apgalvoja, ka pēc tam, kad astoņi deputāti iesnieguši pieprasījumu sasaukt ārkārtas sēdi Ragaiņa atbrīvošanai, mērs nevis sasaucis deputātus pie viena sarunu galda, bet gan mēģinājis noturēt savu amatu, piedāvājot citiem amatus pašvaldības kapitālsabiedrībās.

Pats Ragainis pārmetumus domes sēdē nosaucis par meliem, uzsverot, ka deputātu grupa darbojas nevis deputātu, bet iedzīvotāju interesēs. Viņš arī pateicās domes un kapitālsabiedrību darbiniekiem par 22 mēnešu laikā paveikto, īstenojot dažādus projektus.

Sēdē izskanēja arī atzinības vārdi Ragainim un pārmetumi Salceviča vadītajai domei gan no deputātu, gan sanākušo iedzīvotāju puses. Tāpat vairākkārt izskanēja aicinājums balsot pēc sirdsapziņas.

Savukārt Ragaiņa vietniece Līga Kļaviņa (LZS) deputātus aicināja balsot tā, lai nenogalinātu savu reputāciju.

Rezultātā mērs no amata tika gāzts ar septiņām balsīm "par" un piecām "pret".

Pašlaik domē notiek jauna mēra vēlēšanas. Šim amatam atkal izvirzīts Ragainis, kā arī viņa vietnieks Aivars Kraps (GKML).

Jau vēstīts, ka sēdi pieprasījuši sasaukt astoņi Jēkabpils deputāti, pārmetot domes priekšsēdētājam bezdarbību saistībā ar plānoto pašvaldību reformu un nespēju komunicēt. Ar mēra darbu nav apmierināti Jēkabpils reģionālās partijas pārstāvji, tostarp bijušais domes priekšsēdētājs Salcevičs, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Latgales partijas, partijas "KPV LV" deputāti, no "Saskaņas" ievēlētais Broņislavs Ivanovskis un Ragaiņa vietnieks Aivars Kraps (GKML).

"Šo divu gadu laikā es neredzēju, kādā virzienā mēs ejam, kā pašvaldība attīstās. Bet domes priekšsēdētāja uzdevums ir parādīt vīziju," aģentūrai LETA pārmaiņu nepieciešamību pamatoja Kraps.

Lai arī bijušais pilsētas mērs Salcevičs neplānojot kandidēt uz mēra amatu, pēc Ragaiņa teiktā, "vecās varas" principus varēs īstenot Salceviča "labā roka" Kraps, ko arī plānots ievēlēt par domes priekšsēdētāju.

Savukārt Jēkabpils uzņēmēju biedrība, paužot atbalstu Ragainim, uzskata par nepieņemamu, ka domes vadība varētu tikt uzticēta cilvēkiem, par kuru reputāciju ir šaubas, attiecīgi traucējot veidot sadarbību un uzticību jēkabpiliešu, arī uzņēmēju vidū, kā arī valstiskā līmenī pārstāvot pilsētas intereses.

Pēc pašvaldību vēlēšanām 2017.gadā balsojumam uz priekšsēdētāja amatu tika izvirzīti Ragainis un Salcevičs, bet Salcevičs savu kandidatūru neuzturēja, tāpēc balsojums notika par vienu kandidātu. Ragaini amatā atbalstīja 11 deputāti, bet divi - Nikolajs Anuškevičs (Latgales partija) un Māris Dimants (Jēkabpils reģionālā partija) - bija pret.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)