Banner 980x90

Par Jēkabpils kapu apgānīšanu var draudēt piecu gadu cietumsods

Jelgava, 13.dec., LETA. Par Jēkabpils kapu apgānīšanu un krustu nozagšanu vainīgajam var draudēt piecu gadu cietumsods, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūrai LETA pastāstīja, ka policija par notikušo sākusi kriminālprocesu. Pašlaik likumsargi vēl skaidro notikušā apstākļus.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 228.panta - par kapa un līķa apgānīšanu. Par šādu darbību likums paredz dažādus sodus, sākot ar naudas sodu, taču bargākais sods ir brīvības atņemšana uz pieciem gadiem, ja nodarījums saistīts ar pieminekļa, apbedījuma urnas vai citu kapos esošu priekšmetu nolaupīšanu.

Jau vēstīts, ka Jēkabpils kapos pastrādāta zādzība, un pazuduši vairāki vēsturiski nozīmīgi krusti.

"Kapu apgānīšana ir zemiska rīcība ne tikai pret pilsētas kultūrvēsturisko mantojumu, bet arī morāli un ētiski nepieņemama. Aicinām iedzīvotājus ziņot jebkuru viņu rīcībā esošu informāciju, kas palīdzētu atklāt zādzību Jēkabpils kapos," aicināja pilsētas domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Par iespējamajiem pārkāpējiem iespējams ziņot policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa dežūrdaļai pa tālruni 65202600.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)