Banner 980x90

Pašvaldība: Skenēšanā nav konstatēta krāpšanās ar asfalta segas biezumu Jēkabpilī

Daugavpils, 5.apr., LETA. VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Autoceļu kompetences centrs, veicot Bebru mikrorajona Dūmu, Atmodas un Kadiķu ielu pārbūves objektā ieklātā asfaltbetona segas skenēšanu, nav konstatējis pārkāpumus un novirzes no projektā paredzētā asfalta segas biezuma, - šādu atzinumu saņēmusi Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Veicot ceļa seguma biezuma pārbaudi, LVC Autoceļu kompetences centra eksperti izmantojuši grunts penetrācijas radaru, ar kura palīdzību noteikts asfaltbetona segas biezums visā objektā - 1,8 kilometru kopgarumā. Testa mērījumi veikti 28.martā.

Īpašā pārbaude veikta, lai pārliecinātos par Dūmu, Atmodas un Kadiķu ielās ieklātā asfalta atbilstību projektā paredzētajam apjomam un asfaltbetona segas biezumam, par ko šaubas tika izteiktas LTV raidījumā "Aizliegtais paņēmiens", kura pārstāvji paši bija veikuši pāris urbumus ceļa segumā un secinājuši, ka desmit centimetru biezas kārtas vietā esot ieklāts uz pusi mazāk.

Kā uzsver pašvaldība, pilnā asfaltbetona segas biezuma skenēšana parādījusi, ka raidījumā izteiktās aizdomas nav apstiprinājušās, bet Jēkabpils pilsētas pašvaldība kā objekta pasūtītājs ir pārliecinājusies par projektā paredzēto normatīvu ievērošanu - ieklātā asfalta segas vidējais biezums esot 10,59 centimetri. Mērījumi veikti visā objektā, neuzrādot nekādas būtiskas un normatīviem neatbilstošas asfalta segas biezuma svārstības.

Detalizēti iepazīstoties un izvērtējot saņemtos skanējumu rezultātus par objektā ieklātā asfaltbetona seguma biezuma atbilstību projektam, Jēkabpils pilsētas pašvaldība būšot gatava iepazīstināt ar skenēšanas rezultātiem arī plašsaziņas līdzekļus.

Ar saņemtajiem rezultātiem ir iepazīstināti Jēkabpils pilsētas domes deputāti. Uzklausot deputātu viedokli, pašvaldība nodevusi saņemto dokumentu juridiskajai izvērtēšanai. Pēc juristu atzinuma saņemšanas tiks lemts par tālāko rīcību, tostarp arī par reakciju uz LTV Ziņu dienesta iesniegumu par papildu urbumu veikšanu objektā. Vienlaikus pašvaldība akcentē, ka asfalta segas biezuma mērīšana veikta ar modernākajām pārbaudes metodēm LVC Autoceļu kompetences centrā.

Būvdarbus šajā objektā veica SIA "Ošukalns", kura valdes loceklis un Jēkabpils domes deputāts Aigars Nitišs (LZP) iepriekš apgalvoja, ka ceļa segums esot ieklāts atbilstoši prasībām un televīzijas raidījuma pasūtījuma veiktie urbumi nav veikti kvalitatīvi un nav izurbti līdz galam.

Savukārt Jēkabpils pilsētas dome saistībā ar raidījuma veiktajiem urbumiem vērsās policijā, uzskatot, ka notikusi nesankcionēta pašvaldības īpašuma bojāšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)