Banner 980x90

Plūdu un lietavu dēļ šogad nedaudz aizkavējuši arī žoga izbūves darbi uz robežas ar Krieviju

Rīga, 18.okt., LETA. Plūdu un lietavu dēļ šogad nedaudz aizkavējuši arī žoga izbūves darbi uz robežas ar Krieviju, šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Kozlovskis šodien informēja deputātus par Iekšlietu ministrijas plānoto finansējumu 2018.gadā, uzsverot, ka līdzekļi paredzēti arī Austrumu robežas stiprināšanai.

Deputāts Edvīns Šnore (VL-TB/LNNK) vaicāja Kozlovskim par to, cik kilometri žoga uz Austrumu robežas jau uzbūvēti un turpmākajos gados iecerēto. Ministrs pastāstīja, ka šogad darbi nedaudz iekavējušies plūdu un lietavu dēļ, bet līdz gada beigām jāuzbūvē 63 kilometri žoga, bet līdz 2018.gada beigām - 93 kilometri.

Viņš piebilda, ka jau tagad tas pozitīvi ietekmējis situāciju, un samazinājies to personu skaits, kuri aizturēti, mēģinot neatļauti šķērsot robežu. Kozlovskis gan norādīja, ka žogs neatrisina situāciju pilnībā, jo būs nepieciešams arī tehniskais aprīkojums.

Ministrs pastāstīja arī par citiem plānotajiem pasākumiem drošības stiprināšanai. Piemēram, paredzēts divu helikopteru iepirkums Austrumu robežas kontrolei. Tāpat plānots iegādāties dronus robežsardzes, policijas vajadzībām.

Tāpat paredzēts finansējums pasākumiem kibernoziegumu apkarošanai. Ministrs pastāstīja, ka tiks sagatavoti deviņi speciālistus, lai palielinātu kapacitāti jomā, kas saistīta ar ekspertīzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)